Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesinde başına gelen sert bir cisimle gözünden yaralanan köpek, Hayvan Dostları Derneğine (HAYDOS) ait ambulansla veterinere götürülerek tedavi ettirildi.

        Dalyan Mahallesi'nde bir kişinin başına sert bir cisimle vurduğu köpek gözünden yaralandı. Hayvanı gören bir kadın, Dalaman ilçesindeki HAYDOS'tan yardım istedi. İhbar üzerine ambulansla olay yerine giden HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ve ekibi, yapılan ilk müdahalenin ardından köpeği Ula ilçesi Gökova Mahallesi'ndeki hayvan hastanesine götürdü.

        Burada ameliyatla sağ gözü alınan köpek, daha sonra HAYDOS'a ait barınağa getirildi.

        - "Bundan sonra tek gözle yaşayacak"

        HAYDOS Başkanı Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barınakta 800 hayvanın bakımını yaptıklarını söyledi.

        Barınakta görme ve yürüme engelli 40 kedi ve köpek bulunduğunu belirten Dağdelen, merkezin bir bölümünün engelli hayvanlar için özel olarak düzenlendiğini anlattı.

        Sokak hayvanlarının, araçların çarpması ya da insan şiddeti sonucu engelli hale geldiğini ifade eden Dağdelen, "İhbar geldikten sonra köpeği almaya gittiğimizde hayvan çok korkmuştu ve bir yere saklanmıştı. Biz hayvanı almaya gelinceye kadar ihbarda bulunan bayan köpeğe sahip çıkmış ve bakmış. Köpeğin gözünü ilk gördüğümde adeta şoka girdim. Bundan sonra tek gözle yaşayacak. Köpeğin yara izlerinden bir sopayla kasıtlı olarak vurulduğu belli." diye konuştu.

        Köpeği sahipsiz bırakmayacaklarını vurgulayan Dağdelen, bu tür engelli hayvanları sahiplendiremediklerini, insanların sağlam köpekleri bile zor kabul ettiğini söyleyerek, "Köpeğimiz Dalaman'daki HAYDOS Bakımevinde yaşantısına bizimle devam edecek." dedi.

        - "Ambulansla 24 saat ihbara koşuyoruz"

        Barınağa ait ambulansın 24 esasına göre hizmet verdiğini anlatan Dağdelen, Dalaman ve Ortaca ilçelerinin yanı sıra ilçelere bağlı köylerden de gelen ihbarlara yetişmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

        Sadece kedi ve köpekler değil mağdur durumdaki her hayvanın yardımına koştuklarını kaydeden Dağdelen, "Bakım evimizde kedi, köpeğin yanı sıra 3 tane de yaşlı eşek var. Onlara da bakıyoruz." sözlerine yer verdi.

        Dağdelen, ambulans hizmetinin ücretsiz olduğunu belirterek, vatandaşlardan yaralı bir hayvan gördüklerinde "Alo 153"ü aramalarını istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler