Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep'e gazilik unvanı verilişinin 96. yıl dönümünü kutladı.

        Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Kurtuluş Savaşı sırasında kendi gücüyle işgale dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep’e TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde gazilik unvanı verildiğini anımsatarak, bu unvanı şerefle ve şanla taşıdıklarını vurguladı.

        Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, birlik bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

        "Gaziantepliler 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla Gaziantep'i düşman işgalinden kurtarmıştır. Antep savunması; hür yaşama aşkının, vatan ve millet sevgisinin, en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu göstermiştir. TBMM bu savaş şartları altında, şehrimizi Gazi unvanı ile onurlandırmıştır. Atatürk’ün de ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar’ övgüsüne mazhar olmuştur. Şehrimize Gazi unvanı verilişinin 96. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve onurunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda teslim olmayı hiçbir zaman düşünmeyen, vatanı için canını seve seve veren atalarımız gibi bizler de yaşanılan her türlü zorluğa karşı yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Ecdadımızın 96 yıl önce gösterdiği vatana, millete sahip çıkma inancıyla bugün de tüm terör ve şer odaklarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bağımsızlığımıza ve vatanımıza uzanacak ellere karşı her zaman ‘şehitlik ve gazilik ruhu’ ile karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gaziantepli sanayiciler olarak da ülkemizin ve şehrimizin kalkınması için yılmadan yolumuza devam edecek, hedeflerimize ulaşmaya gayret göstereceğiz."

        - "Antepliler Anadolu halkına da umut olmuştur"

        GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu da mesajında TBMM tarafından Gaziantep’e gazilik unvanı verilişinin 96. yıl dönümünü kutladı.

        İşgal kuvvetlerine karşı tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık mücadelesi sergileyen Gazianteplilerin, 96 yıldır Gazilik unvanını büyük bir gururla taşıdığını ifade eden Tiryakioğlu, şöyle devam etti:

        "Antep savunması, her türlü imkandan yoksun ama kalbi vatan, millet ve bayrak sevgisiyle çarpan sivil halkın, her türlü savaş donanımına sahip düşman güçlerine karşı verdiği amansız bir mücadele olarak tarihte yerini almıştır. Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve isimsiz nice yiğit kahramanlarıyla işgal kuvvetleri karşısında destanlar yazan gözü pek Antepliler aynı zamanda kurtuluş mücadelesinde Anadolu halkına da umut kaynağı olmuştur. Bizlere bugün bu tarifi mümkün olmayan büyük gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını kaybeden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilik yıl dönümümüz kutlu olsun."

        - "Gaziantep'in temelleri geçmişten aldığı güçle oluşturulmuştur"

        Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ise dünya tarihine altın harflerle yazılan Antep savunmasının Gaziantep’in bugünkü durumunu doğrudan etkilediğini belirtti.

        Azim, kararlılık ve mücadeleden geri durmayan Gazianteplilerin aldıkları "Gazilik" unvanına layık olmaya çalıştıklarını ifade eden Çıkmaz, dedelerini vatan savunmasında feda eden Gazianteplilerin ülkeye katkı sunmak için gece-gündüz durmadan, yorulmadan çalıştığını kaydetti.

        Bir asır önce vatan savunmasında canlarını çekinmeden feda eden Anteplilerin torunlarının bugünün ekonomide ve ihracatta tarih yazdığını vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti:

        "Bugünlerin temelinde bağımsızlık sınavı veren Türk milletinin asil çocuklarının kanları var, açlıkla sınavları var, yoksulluk ve yoklukla sınavları var. Antep Savunması dünya savaş tarihinin en önemli kent savaşları arasında yerini almış ve bu savunma sonrası kentimize en büyük ödül olan'Gazilik' unvanı verilmiştir. Günümüzün marka kenti Gaziantep'in temelleri geçmişten aldığı güçle oluşturulmuştur. O günlerde yaşanan tarihi olayları hafızalarımızda canlı tutmak ve ülkemizin birlik ve beraberliğini her zamankinden çok sağlamak zorundayız. Bugüne gelmemizde emeği olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler