Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Büyükşehşir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında Uluslararası Halk Oyunları gösterisi düzenlendi.

        Büyükşehir Belediyesi, şehrin düşman işgalinden kurtarılması nedeniyle bir dizi etkinlik programının yanı sıra Uluslararası Halk Oyunları programı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek ve Adige'den ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen folklor ekipleri şehrin ana caddelerinde ve meydanlarında halk oyunları gösterileri düzenliyor.

        Kent Meydanı'nda düzenlenen programda Ukrayna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya ve ülkenin çeşitli yöresel oyunları sergilendi. 7-12 Şubat arasında Kahramanmaraş genelinde gösterilerin devam edeceği aktarıldı.

        Kültür ve Sosyal İller Daire Başkanı Cevdet Kabakcı, kentin kurutuluşunun 97. yılı kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

        Uluslararası oyunları Kahramanmaraş'ta sergilediklerini belirten Kabakcı, etkinliklere 6 ülkeden katılım olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

        "200'ü aşkın folklor ekibi burada. Bunun yanında ülkemizin 6 bölgesinin de folklor ekipleri değişik dans figürleri sunacaklar. Bu etkinlikler Göksun, Elbistan, Afşin ve Ekinözü ilçelerimizde de hayata geçirilecek. Her yıl Büyükşehir Belediyemiz üzerinde durarak Kahramanmaraş'ın kurtuluş etkinliklerini genç nesillerimize daha etkili bir şekilde tanıtılabilmesi bir de Kosova, Ukrayna, Makedonya gibi seslerini duyuramamış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin de bu vesile ile yurt dışı gezilere gelerek Kahramanmaraşımızda seslerini bütün dünyaya duyurmayı beraberce sağlamaya çalışıyoruz."

        Folklor oyuncusu Yllza Gashi, Makedonya'dan geldiklerini söyleyerek, "Arnavut'um, Kahramanmaraş çok güzel, Türkiye çok güzel, her şey harika." dedi.

        Makedonya'dan gelen folklor oyuncusu Elife Mehmedi ise Kahramanmaraş gelmekten çok mutlu olduğunu ve çok eğlendiklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler