Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da üniversite öğrencileri ve hayırseverlerce "Halep Bizdir, Bizdendir, Bizimledir" kampanyası kapsamında temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tır, dualarla uğurlandı.

        Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünce başlatılan kampanya çerçevesinde, kentteki yurtlarda kalan yerli ve yabancı üniversite öğrencileri, insani yardım malzemelerini tıra yükledi.

        Tırın uğurlanması dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu bahçesinde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

        KYK İl Müdürü Mustafa Sabri Ak, yaptığı konuşmada, Antalya'daki yurtlarda kalan öğrencilerin çabasıyla gıda, temizlik malzemesi, giysi ve battaniye toplandığını söyledi.

        Kampanyaya öğrencilerin yanı sıra personel ve hayırseverlerin çok büyük katkıları olduğunu vurgulayan Ak, "Savaş mağduru kardeşlerimiz için öğrencilerimizin duyarlılığı çok önemliydi. Onların katkılarıyla bir nebze de olsa Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderdik." diye konuştu.

        Konyaaltı Müftüsü Ziya Ersin'in dua okumasının ardından, yardım tırı uğurlandı.

        Törene, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Türk Kızılayı Antalya Şubesi Başkanı Cengiz Nizam, öğrenciler ve KYK personeli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler