Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası'nda, kentin ikinci kayak tesisi kurulacak.

        Kentte Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası'ndaki merkezin ardından, Perşembe Yaylası'nda da kayak tesisi yapılacak.

        Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, AA muhabirine, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin 2 bin 300 rakımın üzerindeki Perşembe Yaylası'na ilgisinin arttığını söyledi.

        Başta Arap turistler olmak üzere yılda yaklaşık 500 bin kişinin geldiği yayla için yeni ihtiyaç doğduğunu anlatan Gündoğar, "Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığımız görüşme neticesinde, belediyemizin imkanlarıyla, Büyükşehir Belediyemiz ve hükümetimizin destekleriyle Perşembe Yaylası'na kayak tesisi yapacağız. Tesisin yapımına bu yaz itibarıyla başlanacak." dedi.

        Yaylada araştırma çalışmalarının sürdüğünü bildiren Gündoğar, karın en fazla kaldığı ve en uzun pistin yapılabileceği bölgenin tespitine çalıştıklarını dile getirdi.

        Oldukça modern bir tesisi bölge halkına kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Gündoğar, "Kayak tesisinde dinlenme alanları, lokanta, butik otel ve sosyal mekanların da olması için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz tesisi bu yaz tamamlayıp, bir sonraki kış sezonuna hazır etmek." diye konuştu.

        Ordu'ya kazandıracakları ikinci kayak tesisinin tüm bölge halkına hayırlar getirmesini dileyen Gündoğar, tesisle, menderesleriyle de ünlü Perşembe Yaylası'nın kış turizminin yeni gözde mekanlarından biri olacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler