Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, terörle mücadelede hain ve alçaklara karşı görev aldıklarını belirterek, "Canlarımız pahasına, camiamızda bin 750 şehit, 2 binin üzerinde gazi verme pahasına 35 yıldır bu kutsal davayı çok güzel bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde güvenlik korucuları ile bir araya gelen Sözen, bölgede, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen mücadelede güvenlik korucularının da etkili olduğunu anlattı.

        Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Sözen, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Hakkari'de, Yüksekova'da, Şemdinli'de, Şırnak'ta, doğu ve güneydoğu illerinde, net bir şekilde vatanın, milletin yanında, ay yıldızlı bayrağını eline alarak burada dalgalandırmak, ezanını susturmamak için elinden gelen gayreti göstermek kolay bir iş olmasa gerek. Canlarımız pahasına, camiamızda bin 750 şehit, 2 binin üzerinde gazi verme pahasına 35 yıldır bu kutsal davayı çok güzel bir şekilde sürdürüyoruz. Allah hepinizden razı olsun."

        Sözen, terör örgütünün bölgeye verdiği zararlara da işaret ederek, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz darbe girişimde yıllarca silah arkadaşı sandığımız, Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasına bürünmüş hain, alçak, kalleş FETÖ'cülerin de sözde Kürt halkının temsilcisi konumunda olduğunu iddia eden PKK'lıların iş birliği sayesinde Yüksekova'da, Şemdinli'de, Hakkari'de, Şırnak'ta, Nusaybin'de, Sur'da çukurlar kazıldı, evlerimize ateş açıldı, hayat bizim için yaşanmaz bir hale getirildi, okullarımız, camilerimiz yakıldı, yağmalandı. Birçok vatandaşımız bu kentlerden göç etmek zorunda kalmıştır. Böyle bir ortamda korucu camiamız kendi evlerini, köylerini terk etmeyerek şehir merkezlerinde de ilk defa görev almak suretiyle bu hainlere, bu alçaklara karşı bu mücadeleyi buraya kadar getirmiştir."

        Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma değinen Sözen, "Ülkemizin birliği, beraberliği için 6 bin 500'ün üzerinde Kürt halkını katleden PKK terör örgütüne karşı, sözde Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia eden HDP'ye karşı, 15 Temmuz'da 248 vatandaşımızı şehit eden FETÖ'ye karşı, her zaman ülkemizi bölmeye çalışan başta ABD, İsrail ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine karşı, bütün şer güçlerine karşı korucu camiası olarak, şehit aileleri olarak, sağduyulu vatandaşlar olarak ülkemizin yanında, hükümetimizin yanında, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında, canımız pahasına dimdik duracağız ve bu referandum sürecinde de bekledikleri Osmanlı tokadını ilk olarak biz korucu camiasından yiyeceklerdir." diye konuştu.

        Sözen, güvenlik korucuları olarak şer güçlerine asla boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, "Burada bize diz çöktürmeye çalışıyorlar, ezanımızı susturmaya çalışıyorlar, bayrağımızı indirtmeye çalışıyorlar, namusumuzu çiğnemeye çalışıyorlar. Bunlara karşı asla boyun eğmeyeceğiz. Referandum sürecinde en büyük desteğin doğu ve güneydoğunun illerinden, Kürt, Zaza ve Arap halkının yaşadığı bu illerden, ilçelerden çıkacağına inancım tamdır." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler