Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, kapanan maden ocaklarının iş güvenliği kuralları ve çalışılabilir bir ortam sağlandıktan sonra yeniden açılmasını istediklerini söyledi.

        Beraberinde Alman Maden, Kimya ve Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Michael Vassiliadis ve ImdustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan ile Manisa'nın Soma ilçesine gelen Akçul, ilk olarak Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret etti.

        Şehitlikte dua eden Akçul, mezarlara karanfil bıraktı.

        Daha sonra Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi ziyaret eden Akçul, Soma Kömür İşletmeleri'nde işçilere eksik maaş ödemesiyle değerlendirmelerde bulundu.

        Soma ilçesinin maden havzası olduğunu hatırlatan Akçul, şunları söyledi:

        "Burada yaşayanlar ya maden işçisi olacak ya da çiftçilik yaparak geçinecek. İnsanlar tek tarafa bağımlı olmamalı. Kapanan ocaklar üzerinde durduğumuz en önemli konudur. İş güvenliği kuralları ve çalışılabilir bir ortam sağlandıktan sonra bu iş yerlerinin açılmasını istiyoruz."

        Akçul, Bakanlık, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve siyasilerin nezdinde gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Eksik ödenen maaşlarla ilgili ise en kısa zamanda selamete ereceğini düşünüyorum. Biraz üretim ile ilgili bir sıkıntı. Firmanın içinde bulunduğu zor bir süreç var. Zaruri ihtiyaçlarını karşılayamaz bir durumda. İnşallah üretim de belli bir seviyeye gelir, o da bizim elimizi güçlendirir. Ondan sonra çalışmalarımız bu doğrultuda devam eder." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler