Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 3'ünün tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Kapsamlı ve duyarlı çalışmalar sonucu 6-7 Ocak tarihlerinde Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla Bitlis merkez, Güroymak, Mutki ve Adilcevaz ilçelerimiz ile Ankara, İzmir, Sivas, Kayseri, Zonguldak, İstanbul ve Aksaray'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında öğretmen, askeri ve sağlık personellerinin de bulunduğu 23 şahıs gözaltına alınmıştır. Adliye sevk edilen şahıslardan M.M, H.K ve M.G.K tutuklanmıştır. Şahıslardan A.E, E.A, G.S.Ç, H.Ö.S, H.A, H.Y.E, M.A.K, M.K, S.K, A.K, K.Y, Ö.Ö, A.Ç, E.G, E.K, S.S, M.O, A.T adli kontrol şartı, A.A. yurt dışı yasağı ile H.A. ise İl Emniyet Müdürlüğümüzden serbest kalmıştır."

        Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler