Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, kar ve buzun keyfi çıkaranlar da oluyor.

        Ardahan'da özellikle sabah saatlerindeki soğuk ve sisli hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar ve soğuk, gün içinde bazı noktalarda eğlenceye dönüşüyor.

        Yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü üzerine gelen bir grup turist, buz üzerinde eğlendi.

        Sema Eker, Bursa'dan geldiğini, Çıldır Gölü'nü ilk kez gördüğünü belirterek, "Burası muhteşem. İki gündür buralardayım, iyi ki geldim. Buraya trenle geldik, o da muhteşem. Yani her noktası farklı güzel. Gelmemize değdi, bir daha geleceğiz." dedi.

        Bursa'dan gelen gurup, daha sonra Bursaspor ile özdeşleşen timsah yürüyüşü yaptı ve buz tutmuş göl üzerinde uzanarak fotoğraf çektirdi.

        - Ağrı

        Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Ağrı'da, Diyadin ilçesinden çıkarak Fırat Nehri'ne karışan Murat Nehri'nin yüzeyi buzla kaplandı.

        Vatandaşlar gece saatlerinde araçlarının donmaması için battaniye ve kilimlerle araçlarının üzerini örterek önlem almaya çalıştı.

        Eleşkirt ilçesinde de soğuk hava sebebiyle ağaçlarda kırağı, binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu.

        - Ulaşıma kar ve tipi engeli

        Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'daki 63 mahalleyle ulaşım kesildi.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Bölgedeki kar yağışı ve tipinin etkili olduğu diğer illerden Erzincan'da 15, Tunceli'de 7 ve Kars'ta 3 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

        Bölgedeki diğer kentlerde de kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdüren il özel idaresi, karayolları ve belediye ekipleri, kar küremenin yanı sıra yolların tekrar ulaşıma kapanmaması için tuzlama yapıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler