Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan 3'ü yabancı uyruklu 5 şüpheli hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla 3'ü yabancı uyruklu tutuklu 5 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        Cumhuriyet Savcısı İsmail Karataş tarafından hazırlanan 9 sayfalık iddianamede, terör örgütü DEAŞ'ın, "Müslüman devletlerin yönetimlerini yıkarak, yerine radikal selefi görüşler doğrultusunda bir devlet kurma amacı" taşıdığı belirtildi.

        İddianamede, geçen kasım ayında Çilimli ilçesinde gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece, "silahlı terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla tutuklanan 3'ü yabancı uyruklu 5 sanığın, "kendilerini Allah'tan başka kimsenin yargılayamayacağını, bu nedenle emniyet ve savcılık sorgusunu tanımadıklarını" söyledikleri kaydedildi.

        Suriye'deki terörist gruplarla irtibatlı olduğu tespit edilen "Abdurrahman" kod adlı sanık O.P'nin, Suriye'deki çatışmalarda yaralanan Azeri şahıslarla ilgilendiği, çatışma bölgelerine gitmek isteyenlere yardım ettiğinin" tespit edildiği aktarıldı.

        Özbekistan ve Azerbaycan vatandaşlığına sahip sanık A.O'nun, 2013'te Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı, 2015'te ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çıkış yaptığı bilgisi verilen iddianamede, hakkında giriş yasağı getirilen şüphelinin, "I.I." ismi ile tekrar yurda giriş yaptığı kaydedildi.

        Sanıklardan Suriyeli A.A'nın 2013'te kaçak yollarla Antalya'ya geldiği, daha sonra İstanbul'da yanında kaldığı sanık M.S'nin tavsiyesiyle Çilimli'ye yerleştiği anlatılan iddianamede, diğer sanıklardan M.A'nın da Suriye'den yasa dışı yollarla geldiği Antalya'da, A.A'nın tavsiyesi ile Çilimli ilçesine gittiği kaydedildi.

        Ayrıca sanıkların, "DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu, Çilimli ilçesine gizlenmek için geldikleri ve olası örgüt eyleminde faaliyet gösterebilecekleri" değerlendirmesi yapılan iddianamede, şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler