Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla organize edilen yürüyüş, soğuk hava ve yoğun kar yağışına rağmen çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Yakutiye Medresesi önündeki alanda yoğun kar yağışına rağmen toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde kırmızı gül ve 'En büyük düşman sigarayla yaşam' dövizleriyle Yoncalık semtine kadar yürüdü.

        Vatandaşlar, bir kilometrelik yürüyüşte ellerindeki gülleri trafikte seyreden sürücü ve yayalara vererek, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"nü kutladı.

        Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, yürüyüşün sonunda gruptakilere hitaben yaptığı açıklamada, dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle dünyada yılda 6 milyon, Türkiye'de de 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

        Tütün kullanımının önemli ve önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Uçar, şunları dile getirdi:

        "Erzurum'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından işletmelere 4207 sayılı Kanun gereği 35 bin 38 eğitim ve denetim yapılmıştır. Dünyada 15 yaş üstü 1,2 milyar insan tarafından tütün ve ürünleri kullanılıyor. Tütünle mücadele kapsamında en önemli çalışmalardan biri de tütün bağımlılığının tıbbi tedavisi konusunda yapılan çalışmalardır. Bu bağlamda, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Atatürk Üniversitesi'nde iki sigara bırakma polikliniğimiz var. Buralarda hekimlerimiz reçete ettiği ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz verilmektedir."

        Uçar, Erzurum'da 2016 yılında 2 bin 530 vatandaşın sigara bırakma polikliniklerine başvurduğunu aktararak, bunlardan 230 kişinin uygulanan yöntemlerle sigarayı bıraktığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler