Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Hayır diyen insanları terörle ilişkilendirme çabası, yaratmaya çalıştıkları tek adam rejiminin neye benzeyeceğinin de kanıtıdır. Rahmetli Erbakan ve Türkeş de başkanlığa 'hayır' demişlerdi. Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz?" dedi.

        Referandum çalışmaları kapsamında Etimesgut ilçesinde ziyaretlerde bulunan Cankurtaran, partisinin ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

        Cankurtaran, AK Parti ve MHP'nin önerdiği başkanlık sisteminin ciddi riskler içerdiğini belirterek, şantaja ve iknaya açık olan tek adam yönetimlerinin, iç ve dış düşmanlara karşı daha korumasız olduğunu iddia etti.

        Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Hayır" diyecekleri "Terör örgütleriyle yan yana olmakla" suçladığını öne süren Cankurtaran, "Yıldırım ve Bahçeli siyasi olarak kendilerini bitirecek tek adam sistemi için önce halkın birliğini bitirecekler. Bu nedenle olabildiğince ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar." diye konuştu.

        Cankurtaran, neden "Evet" denmesi gerektiğini anlatamayanların, işi demagojiye döktüğünü savunarak, şunları kaydetti:

        "Hayır diyen insanları terörle ilişkilendirme çabası, yaratmaya çalıştıkları tek adam rejiminin neye benzeyeceğinin de kanıtıdır. Bu rejimde onların karşısında olan herkes peşinen suçlu, terörist ilan edilecektir. Rahmetli Erbakan ve Türkeş de başkanlığa 'hayır' demişlerdi. Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz? Bugün MHP'nin başında olan Bahçeli'nin daha bir yıla kadar başkanlığa karşı söylemleri vardı. Ona da mı aynı şeyi söyleyeceksiniz? Bugün başkan olmaya çalışan Cumhurbaşkanının, belediye başkanlığı döneminde 'Başkanlık sistemi de nedir, ABD emperyalizminin oyunudur, bir özentidir.' sözlerini hepimiz hatırlıyoruz. Şimdi bizim de aynı suçlamayı onlara yöneltmemiz mi gerekiyor bu durumda?"

        - "Kavakçı'nın eşi de ihraç edildi"

        Cankurtaran, 2010'daki referandumun FETÖ'nün desteğiyle kazanıldığını iddia ederek, "O referandumdan sonra yargının bağımsızlığı bitmedi mi? Var mısınız 2010'daki oylanan maddeleri tekrar oylamaya?" diye konuştu.

        Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı akademisyenlerin ihraç edildiğini hatırlatan Cankurtaran, bunun gelecekte "utanç" olarak anılacağını iddia etti.

        Cankurtaran, en son yayımlanan 687 sayılı kararnameyle muhalefetin medyaya çıkarılmasının ve halkın gerçekleri öğrenmesinin engellenmeye çalışıldığını savunarak, "Zamanla herkese dokunacaktır, 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.' yok. O yılan gelip bir gün mutlaka dokunacaktır. Bakın türban konusunda sembol olan Merve Kavakçı'nın eşi de ihraç edildi." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler