Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye'nin milli birliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü ancak ve ancak tarafsızlığına bağlı bir Cumhurbaşkanı sayesinde sağlayabiliriz.“ görüşünü savundu.

        Feyzioğlu, Muğla Barosu tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Anayasa değişikliğini tartışıyoruz" konulu panele katıldı.

        Gittikleri yerlerde siyasi parti kavgası yapmadıklarını ifade eden Feyzioğlu, "Referandumda Allah'ın izniyle 'hayır' çıktıktan sonra isteyen istediği yere gider oyunu verir. Bu bir siyasi parti meselesi değil. Nisandaki meselemiz Türkiye'nin tapusunu bir kişiye ama kim olduğunu gelecekte de bilemeyeceğimiz kişiye verip vermeyeceğimiz. Türkiye'nin tapusunu Türk milleti vermeyecektir." dedi.

        Feyzioğlu, Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu savaş meydanlarında bedel ödeyerek kendi kanıyla aldığını, ülke tapusunun bedelinin şehit kanıyla ödendiğini dile getirdi.

        Cumhurbaşkanlığı makamının, siyasi parti genel başkanlığı seviyesine indirmenin Türkiye Cumhuriyeti ve kültürüne, Türk milletinin geleneklerine aykırı olduğunu savunan Feyzioğlu, "Türkiye'nin milli birliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü ancak ve ancak tarafsızlığına bağlı bir Cumhurbaşkanı sayesinde sağlayabiliriz. İşte bu sebeple milletimiz bunu kabul etmeyecektir." diye konuştu.

        Feyzioğlu, Ortadoğu'daki ateşin Türkiye'yi kavurmaya başlamasının yanlış dış politikalardan kaynaklandığını ileri sürdü.

        - "Büyük bir oyunu bozduk"

        Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir sınavdan geçtiğini vurgulayan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

        "Milletimizin vatanını parçalatmayacağını, tüm operasyonlara rağmen vatanın bölünmeyeceğini yaşayarak gördük. 15 Temmuz'da arkalarında büyük güçlerin olduğunu düşündüğümüz bir örgüt, Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek için kanlı bir plan yaptı. Belki devamı da gelecekti. Türk milleti herkesi şaşırtan bir sağduyuyla iktidarı muhalefeti, her kanadı bir anda birleşti. Küresel kuklacılar şaşırdı kaldı. 'Bu millet nasıl birleşti?' dediler. Büyük bir oyunu bozduk.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler