Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde ekipler, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 4 metreyi bulduğu bölgedeki kapanan yolları açmak için yoğun çaba sarf ediyor.

        İlçeye bağlı 2 bin 300 rakımdaki Yukarı Ayvacık köyünde kar kalınlığı yüksek kesimlerde 4 metreye ulaştı.

        Hizan Özel İdaresi ekipleri, bölgede kardan kapanan yolları açmak için büyük mücadele veriyor.

        Hizan Özel İdaresi Soğuksu Şantiye Şefi Osman Gönder, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 75 köy ve 120 mezranın bağlı olduğu ilçede kar ve tipinin yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi.

        Bölgede kar yüzünden birçok köy ve mezra yolunun kapandığını anlatan Gönder, ekiplerin, bu yolların açılması için büyük çaba sarf ettiğini bildirdi.

        112 Acil servis ekiplerinin, köylerde mahsur kalan hastalara yetişmek için yoğun çalışma yürüttüğünü anlatan Gönder, şöyle konuştu:

        "Dağların arasında kapanan yolları açmak için ekiplerimiz çok zor şartlarda çalışıyor. 2 bin 300 rakımda fırtınada yolları açmak çok büyük cesaret ister. Dağlar çok dik olduğu için çoğu zaman makinelerimiz geçerken çığ düşüyor. Kendilerini zor kurtarıyorlar. Bütün bu tehlikelere rağmen tecrübeli ekibimiz gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. İnşallah hiçbir sıkıntı olmadan çalışmalarımızı sürdürmeyi temenni ediyoruz."

        Yukarı Ayvacık köyünün muhtarı Mehmet Nuri Çiftçi ise yüksek rakımda olduğu için köyün çok fazla yağış aldığını dile getirdi.

        Ekiplerin köyde kapanan yolları açmak büyük emek verdiğini ifade eden Çiftçi, "3 gün önce köyümüzde hasta vardı. Yollarımız kardan kapanmıştı. Ekipleri aradık, gecenin bir vakti gelip saatlerce uğraşıp yollarımızı açtılar. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler