Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin'in Kızıltepe Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ilçedeki kadınların gelir getiren meslek edinmeleri için protokol imzalandı.

        İçişleri Bakanlığının onayı ile Mardin Valiliğince Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş'ın vatandaşları özlemle bekledikleri hizmetlere kavuşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ilçede yaşayan kadınların gelir getiren meslek edinmeleri ve onlara istihdam alanları açılması için çalışma başlatıldı.

        Çalışma doğrultusunda Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Seher Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir tarafından protokol imzalandı.

        Protokol ile kadınlara yönelik el sanatları, saç hizmetleri, yabancı dil, bilgisayar teknolojileri, kişisel gelişim ve eğitimi, müzik gösteri sanatları, okuma yazma, ahşap teknolojileri, giyim üretim teknolojileri ve Kur'an-ı Kerim gibi çeşitli kurslar düzenlenecek.

        Belediye bünyesindeki Hanım Eli Kadın Danışma Merkezi’nde verilecek kurslara katılan kadınların hem sosyal, kültürel ve mesleki alanda gelişmesi hem de aile bütçesine katkıda bulunması hedefleniyor.

        Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Aydın, yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde kursların düzenleneceği merkezde kadınlara her türlü hizmet verilmeye devam edileceğini söyledi.

        Aydın, protokolün ilçede düzenlenecek kursların yanı sıra toplantı, seminer, konferans ve buna benzer etkinlikleri kapsadığına işaret ederek "Kızıltepe'de kadınlara, gelir getiren meslek edindirmeyi, istihdam alanlarını açmayı, sosyal ve ekonomik yaşama katılımları ile eğitim almalarını, ulusal ve uluslararası geçerliliği olan belge ve sertifikaya sahip olmalarını sağlamayı, nitelikli iş gücü oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler