Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "huzur" operasyonun gerçekleştiği asker ve polis uygulama noktalarında incelemede bulundu.

        İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Özel Harekat ve Trafik Şube Müdürlüklerinde görevli polislerce "Huzur Türkiye-3" uygulaması yapıldı.

        Uygulama kapsamında durdurulan araçlar arandı, sürücülerin evrakları kontrol edildi. Şüpheli kişilerin üstleri arandı, kimlik kontrolleri yapıldı.

        Vali Su, beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hünkar Keleş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Kumçatı, sanayi, karayolları kavşağında asayiş uygulaması yapan polis ve jandarma kontrol noktalarını denetledi, sürücü ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar, Su'dan bu tür uygulamaların devam etmesi talebinde bulundu.

        Uygulamanın ardından çevre iş yerlerine de ziyaret eden Vali Su, esnaflara kentteki son çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

        Esnaf Serhat Acar da, "Şırnak'ta sizin ve güvenlik güçlerimizin sayesinde huzur sağlanmış durumda. Huzur olunca her şey daha iyi oluyor. O zamanlar olayların olduğu dönemde doğru düzgün dükkan açamıyorduk. Açıyorduk, tekrar bize dükkanlarımızı kapatmamızı istiyorlardı. İş yerlerini açanların dükkanına molotof atılıyordu. Barikatlar çukurlar vardı. Daha önce iş yerlerimizi karanlık çökünce kapatıyorduk. Şimdi 23.00'e kadar açık bırakabiliyoruz." dedi.

        Sokağa çıkma yasağı saatinde değişikliğe gittiklerini anımsatan Su, şunları kaydetti:

        "Sokağa çıkma yasağı saatini uzattık. Yasağı 23:00 ile 02:30 arasına aldık. 23.00 şimdilik iyi. Niye 23.00 yaptık? 24.00 olsa daha iyi diyebilirsiniz. Çünkü bayanlarımız, "23.00 yap Vali Bey, erkekler eve erken gelsin. Kahvehanede fayans döşemesinler' diye talepte bulundu. Bizde ona göre düzenlemeyi yaptık. Kadınlar bu saatten son derece memnun. Cizre ve Silopi'de de sorduk aynı cevabı aldık. Kadınlarımız, 'En azından aile olarak bir araya geliyoruz' dediler."

        Devletin Şırnak'a çok önem verdiğini ve yeniden inşası için çalışma yürüttüğünü hatırlatan Su, kentte huzur ve refahın daim olması için güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden çalıştığını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler