Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma ilişkin, "(Hayır) cephesine baktığımızda PKK, FETÖ, CHP bir arada. Bu bile insanların neyi tercih etmesi gerektiğinin çok önemli bir işaretidir. Bu ülkenin hayrı için hiçbir iş yapmayanlar 'hayır' cephesinde olumsuzluk cephesinde bir araya gelmişler." dedi.

        Van programı kapsamında Erciş ilçesine gelen Çiftci, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'ı makamında ziyaret etti.

        Çiftci, burada yaptığı açıklamada, büyük bir deprem felaketi yaşayan ilçenin, hükümetin destekleriyle yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi.

        Belediye değişiminden sonra ilçede ciddi talihsizlikler yaşandığını belirten Çiftci, "Buna rağmen ilçedeki tüm hizmetler kaymakamlık koordinesinde devam etti. Sonrasında da hükümetçe bir karar alındı. Teröre destek veren belediyelere kaymakamlarımız belediye başkan vekili olarak atandılar. Burada belediyecilik hizmetleri çok kaliteli şekilde devam ediyor. Çok önemli bir görev. Kendilerine başarılar diliyorum. Elimizden gelen desteği vereceğiz." diye konuştu.

        İlçenin doğalgaza kavuşmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini ve önümüzdeki yıldan itibaren bu hizmete kavuşacağını dile getiren Çiftci, Erciş Kültür Merkezi Projesi'nin de takibini yaparak hayata geçirilmesi konusunda gerekli kararların alınmasını sağladıklarını kaydetti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Yaşar ise 11 Eylül'den bu yana belediye başkan vekilliği görevini yürüttüğünü anımsattı. Yaşar, şu ifadeleri kullandı:

        "Göreve geldiğimiz günden bu yana Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın ve hükümetimizin desteğiyle belediyeyi bir yere getirdiğimize inanıyorum. Kim tarafından yönetildiği belli olmayan, karar alma süreçleri belli olmayan bir belediye yapısından, ulaşılabilir, karar alma süreçleri belli olan, başında kimin olduğu bilinen belediyecilik anlayışına geçmeye çalıştık. Projelerimizi hazırladık. İlçemizi hak ettiği yere getirmek için elimizden geleni yapacağız."

        - "Meclis güçlü şekilde yerinde kalıyor"

        Daha sonra ilçedeki sivil toplum örgütü temsilcileriyle Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen Çiftci, hükümetleri döneminde ilçeye çok büyük yatırımların yapıldığını anlattı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine Van'da tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin destek verdiğini vurgulayan Çiftci, şöyle devam etti:

        "Referandum süreci var. Bu sürece nasıl gelindiğini herkes iyi biliyor. Bu süreç ülkemiz için, bizler için çok önemli. Bu seçimle ülkenin bütünlüğü sağlanacak, geleceği garanti altına alınacak ve ciddi kararlar alınarak icra edilecek. Rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor. Meclis güçlü şekilde yerinde kalıyor ve güvenoyunu da halk veriyor. Halktan daha büyük bir hakem söz konusu değildir. Ama bugün çok farklı anlatılıyor. 'Hayır' cephesine baktığımızda PKK, FETÖ, CHP bir arada. Bu bile insanların neyi tercih etmesi gerektiğinin çok önemli bir işaretidir. Bu ülkenin hayrı için hiçbir iş yapmayanlar 'hayır' cephesinde, olumsuzluk cephesinde bir araya gelmişler. Burada kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının bir bütün olarak buna sahip çıkacağına inanıyorum. Bu olay Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sorunu değil, hepimizin, ümmetin sorunudur. Herkesin böyle bakmasını istiyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler