Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Yaşı 18 ile 25 arasında olan tam 9 milyon gencimiz var. 9 milyon gencimiz, bu ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Onlar, milletimizi emanet edeceğimiz büyük gücümüzdür." dedi.

        Kaynak, Şahinbey Kültür Merkezi'nde AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gaziantep'te 400 bin muhacirin kendileriyle beraber tam bir ensar ile muhacir dayanışması içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

        Gaziantep'in 15 Temmuz'da milli iradenin yanında yer aldığını ifade eden Kaynak, "Kendi geleceğinin kendi ikbalinin ve kendi istiklalinin yanında asil bir duruş sergiledi. Bu millet, bu ülke için her zaman değerli işler yapmışlardır. 16 Nisan'da da çok önemli işlerinden birisini yapacaklardır. Türkiye, tarihi bir süreçten geçiyor. 15 yıllık AK Parti tarihi, Türkiye tarihini yeniden yazmakla geçti. 15 yılda bu ülke için neler yaptığımızı, hangi fedakarlıklara katlandığımızı ve hangi mücadeleleri verdiğimizi film şeridi gibi hafızanızdan geçirin. Türkiye'nin son 15 yılında gerçekten bir başka devletin çok uzun sürece yaşayamayacağı kadar önemli olaylara sahne oldu." diye konuştu.

        Kaynak, Türkiye'nin 14 yıldan bu yana AK Parti iktidarı tarafından yönetildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

        "AK Parti sizlere krizleri yaşatmadı. AK Parti, tüm işlerin hakemliğini millete verdi. Bu paketin en çok eleştirilen kısmı olan '18 yaşında seçilme' imkanı sizlere vermektir. AK Parti, seçme yaşını 18'e indirdi. Seçmen olma yaşını. Seçilme yaşını da 30'dan 25'e düşürdü. Şimdi bu ülkeyi çoluk çoğa emanet edeceksiniz diyenlere bir cevabınız var mı? Yaşı 18 ile 25 arasında olan tam 9 milyon gencimiz var. 9 milyon gencimiz, bu ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Onlar, milletimizi emanet edeceğimiz büyük gücüdür. Şimdi bu 9 milyon gencimize milletin geleceği için 'sen seçmen olabilirsin ama sen seçilemezsin' demek bu gençliğe, bu 9 milyona hakarettir. "

        "Bizler gençlerimize güveniyoruz. O gençlerimiz, Antep'te de Maraş'ta da bu ülke için sigorta olduklarını 15 Temmuz'da göstermişlerdir. Tankların altına yatanlar o gençlerimizdi. " diyen Kaynak, konuşmasına şöyle devam etti:

        "O gençlerimiz uçakların bombalar yağdırdığı o lanetli gecede bombaların altına cesaretle, yüreklerindeki imanla gitmişlerdi. Bu yüzden bu anayasa maddelerinin içerisindekilerden en önemlisi seçilme yaşının 18'e indirilmesidir. Bizler milletimize güvendiğimiz gibi gençlerimize de güveniyoruz. Kadını ve erkeğiyle tüm milletimize güveniyoruz. Bu anayasa değişikliğinin en önemli noktasının artık milletin iradesinin hiçbir vesayetin kalmaması olduğunu buradan ifade edebilirim. Anayasa değişikliğimizin en önemli getirisi, vesayete, vesayet prangalarına artık kıyamete kadar bir son vermektir."

        Başbakan Yardımcısı Kaynak, 16 Nisan'da o prangaları kıracaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir organ, milletten yetki almadan, millet adına iş tutamayacaktır. Vesayet nedir? Vesayet aslında millete dönüp, 'sen kendi istikbalini, kendi istiklalini, kendi ikbalini, kendi menfaatini bilemezsin.Senden daha iyi düşünen, seni senden daha iyi bilen senin malını ve mülkünü senden daha iyi idare edebilecek birini sisteme ben monte diyorum' demektir." diye konuştu.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler