Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "16 Nisan'da yapılacak referandumda Şırnak'ın, bütün bölgemizin ve Türkiyemizin en güzel sınavı vereceğine inanıyorum." dedi.

        Sorgun, beraberinde AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

        Partililerle bir araya gelen Sorgun, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye hem coğrafi hem de siyasi anlamda baharın gelmekte olduğunu söyledi.

        Siyasi anlamda da bir heyecan gözlemlediğini, vatandaşların "evet" demeye can attığını aktaran Sorgun, şöyle konuştu:

        "Şiddetle, terörle, çukurla aranıza mesafe koydunuz. Bu da çok çok önemli bir şeydir. Çünkü biz bir milletiz. 15 Temmuz olduğunda bazıları, 'Acaba bir şey olur mu' diye farklı hislere kapıldı. Nasıl İstanbul'da köprüde, Ankara Kızılay'da, Konya'da Mevlana Meydanı'nda herkes bayrağını alıp koşmuş ise Cizre'de, Silopi'de, Şırnak'ta, İdil'de, Hakkari'de de o gece zorbalara karşı duruldu. Milletin seçtiklerini devirmeye, milli iradeye, hukukun üstünlüğüne karşı zoraki milletin silahlarını millete çevirmek isteyenlere asla geçit vermediniz. 16 Nisan'da yapılacak referandumda Şırnak'ın, bütün bölgemizin ve Türkiyemizin en güzel sınavı vereceğine inanıyorum."

        - "Kimi yakmakla kimi yapmakla meşgul"

        Sorgun, daha sonra Gaffar Okan Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

        Döşemecilik yapan bir esnafla sohbet eden Sorgun, "Kimisi yakmakla yıkmakla meşgul kimisi yapmakla meşgul. Ne kadar güzel ki siz yapmakla meşgulsünüz. Yırtılanı, söküleni dikmekle meşgulsünüz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler