Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu, temsili olarak bayrak olayı canlandırıldı.

        Kentteki kutlamalar kapsamında, Ulu Cami'de Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda şehit düşenler ile tüm şehitler için mevlit okutuldu. Namazın ardından cami avlusunda vatandaşlara 5 bin kişilik etli pilav dağıtıldı.

        Daha sonra Atatürk Meydanı'nda toplanan Kahramanmaraşlılar, mahallelere ayrılarak temsili olarak kaleye hücum yarışına katıldı.

        Yarışma sonunda kaleye ilk varan Mağralı Mahallesi sakinleri, birinci oldu. Dereceye giren Furkan Sümeri, Ali Çuhadar ve Hamza Toköz'e, Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cemal Tanrıverdi tarafından hediye verildi.

        Vali Vahdettin Özkan, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta yaşayan tüm ecdadın milli ruhu taşıdığını söyledi.

        Kahramanmaraş'ta 1919 yılında kaleden indirilen Türk bayrağını vatandaşların kaleye hücum ederek tekrar diktiği bayrak olayının önemine dikkati çeken Özkan, "O tarafa doğru yönünü çevirip kaleye bayrak dikmek için adım atan herkes birincidir." dedi.

        Programa İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Timuçin Alper, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ile diğer ilgililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler