Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Bu tarihi fırsatı kaçırmamalıyız. İlk defa sivillerin yaptığı bu şekilde büyük bir sistem değişikliğiyle birlikte Türkiye'nin önünü açacak bu fırsatı kaçırmamalıyız." dedi.

        Çelik, Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Osmaniye İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, esas olanan millet iradesi olduğunu, yapılacak anayasa değişikliğiyle milletin kendi kendisini yönetme iradesinin daha güçlü olduğu bir tablonun ortaya çıkacağını söyledi.

        Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun 16 Nisan'da gerçekleştirileceğine dair Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıklama yaptığını anımsatan Çelik, "Bu tarihi fırsatı kaçırmamalıyız. İlk defa sivillerin yaptığı bu şekilde büyük bir sistem değişikliğiyle birlikte Türkiye'nin önünü açacak bu fırsatı kaçırmamalıyız. Bazen 'sistem yanlış birinin eline geçerse' deniliyor. Vatandaşın yüzde 51'inin vatandaşın değerleri, milletin geleneğiyle kavga edecek birinin üzerinde uzlaşması mümkün değil. Yüzde 50'nin üzerine oy alacak alan kimse milletin iradesi, Türkiye özlemi, gelecek özlemiyle uyumlu birisi olacaktır." ifadesini kullandı.

        Çelik, bu tarihi fırsatın kaçırmamaları gerektiğini vurgulayarak, "AK Parti teşkilatı olarak, AK Parti'ye gönül verenler olarak sahada olacağız. MHP de bu teklifi desteklediği için onlar da sahada olacaklar. Ben biliyorum ki CHP ve diğer partilerden de aslında 'evet'e gönül vermiş pek çok vatandaşımız var." diye konuştu.

        - " (Evet) demek üzere koşacağız"

        Türkiye'yi 15 yıldır yöneten sorumluluğunu taşıyan bir parti olarak sistem değişikliğini fevkalade önemsediklerine işaret eden Bakan Çelik, şöyle devam etti:

        "Ama bu bir parti meselesi değildir. Bu bir devlet meselesidir. 15 Temmuz gününden sonra ortaya çıkan tabloyu doğru okuyalım. Devletimizi doğru okuyalım. O fedakarlıklarla bu işgal girişimine karşı nasıl direndik, bundan sonrasında bu işgal girişimlerine direnmek değil, bir daha hiç kimsenin bu işgal girişimine teşebbüs edememesi için, bir daha Türkiye'ye kimsenin yan bakamaması için, Türkiye içinden darbe cunta oluşumlarının çıkmaması için bizim sistem krizlerinden ayrışmış, güçlü bir hükümet sistemine ihtiyacımız var. Onun için bu meseleye devlet meselesi olarak bakacağız. Cumhuriyet meselesi olarak bakacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin meselesi olarak bakacağız, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini inşa etme meselesi olarak bakacağız. Bu çocukların geleceğini inşa etme meselesi olarak bakacağız ve hep birlikte 'evet' demek üzere koşacağız."

        - "Vizyonları yok"

        Çelik, değişikliğe "hayır" diyenlerin söyledikleri şeylerin paketin içinde olmadığını belirtti.

        Türkiye'nin en büyük probleminin ülkenin ciddi meselelerini bilen, vatandaşın değerleriyle uyumlu bir ana muhalefet partisinin bulunmaması olduğunu aktaran Çelik, şunları söyledi:

        "Ana muhalafet partisinin tek işi var, Türkiye'nin ve milletin değerleriyle kavga etmek. Sadece bunun için faaliyet gösteren bir parti. O yüzden ana muhalefet partisinin genel başkanını, ana muhalefet partisi sözcülerinin 'hayır' demesini ciddiye almayın. Onların 'hayır' demek dışında başka bir çareleri yok. Çünkü başka bir şey bilmiyorlar. Bu ülkeni meseleleri bilmiyorlar. Bu ülkedeki insanların değerleriyle uyumlu bir siyaset üretemiyorlar. Bu ülke insanlarının gelecek özlemlerini okuyamıyorlar. Bu ülkedeki genç çocukların umutları, hayalleri için iyi bir Türkiye ortaya koyacak vizyonları yok. Bu vizyon bizde var ve siz bu desteği verdiğiniz müddetçe bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz."

        Çelik, 16 Nisan günü yepyeni bir Türkiye'yi, yepyeni bir hükümet sistemini ortaya çıkarmak üzere sandığa gideceklerini dile getirerek, ülke savunmasında terörle mücadelede en ön safta yer alan Osmaniye'nin Türkiye'nin istikrar mücadelesi verdiği bu dönemde de bu görevi yerine getireceğinden emin olduğunu kaydetti.

        - "Türkiye'nin rejimi bellidir"

        Türkiye'nin kuzeyindeki Avrupa ülkelerin ekonomik kriz, güneyindeki Irak ve Suriye gibi ülkelerin ise siyasi kriz yaşarken ülkenin ekonomisini, demokrasisini güçlendirmeye, dış politikada daha büyük etkinlik üretmeye çalıştıklarını aktaran Çelik, "Avrupa'da neredeyse bir yılda gerçekleşen terör saldırıları kadar saldırının Türkiye'de bazen bir ayda gerçekleşebiliyor. Buna rağmen ülkenin birlik, dirlik içinde büyük bir karalılıkla yoluna devam etmesinin en büyük sırrının miletin ülke yönetiminde asıl söz sahibi 'benim' demesidir." değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Çelik, geçmişte partilerinin karşılaştığı "367 krizi, kapatma davası" gibi olaylar yaşadıklarını, bu durumların esasında içinde yaşanan sistemin krizleri olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Deniyor ki 'parlementer rejim var. Niye vazgeçiyoruz'. Açık ve net bir şekilde söyleyelim Türkiye'de hiçbir zaman parlamenter rejim olmadı. Parlamenter rejim her zaman darbelerle sakatlandı, örselendi ve bir türlü parlamenter rejim Türkiye'de yerleşmedi. Siyasi tarihimizde parlamenter rejimin örselenmeden, yaralanmadan sakatlanmadan iyi kötü kendi performansını gösterebildiği bir tek AK Parti dönemidir. Şimdi diyorlar ki rejim değişikliği olacak. Bakın biz net bir şekilde söylüyoruz, Türkiye'nin rejimi bellidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. AK Parti'nin de AK Parti'ye gönül verenlerin de bunla problemi yok. Bizim yaptığımız şey bir sistem değişikliğidir. Asıl rejim değişikliğini darbelerin gerçekleştirmiştir. Darbeleri de en çok destekleyen partinin CHP olması nedeniyle CHP aslında en çok rejim değişikliği isteyendir."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler