Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 14 senede yapılan hizmetlerin yanında çok destanlar yazdıklarını, çok seçimler kazandıklarını belirterek, "Büyük Türkiye için, istikrar için, güçlü devlet için 16 Nisan'da referandumda inşallah hep birlikte evet diyeceğiz." dedi.

        Çavuşoğlu, Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'nın her şeyi ile güzel bir şehir olduğunu söyledi.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde ve Başbakan olarak Antalya'ya büyük hizmetleri olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız. Kemer'e doğru giderken sizin temelini attığınız çevre yolundan, duble yollardan ve tünelleden geçtik, ama bu sadece bunlarla sınırlı değil." diye konuştu.

        Antalya'da iki havaalanı olduğunu ve üçüncüsünü yapmak için yoğun çaba sarfettiklerini belirten Çavuşoğlu, Batı Antalya Havaalanı'nı da açacaklarını kaydetti.

        Başbakan Yıldırım'ın desteği sayesinde Antalya'nın her yerinde duble yollar olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

        "Bugün Antalya'nın her yeri şantiye halinde. Duble yollar, tüneller, raylı sistem. Elbette hızlı trenler de sizin desteğinizle gelecektir. Antalya- Alanya otoyolunu da inşallah gerçekleştireceğiz. O yüzden Sayın Başbakanım bu millet size 'yolların kralı' diyor. Siz diyorsunuz ki 'Yolların kralı olmaz, kuralı olur'. Evet trafiğin kuralı olur, ama yolların mimarı da olur, kralı da olur. O da sizsiniz Sayın Başbakanım. Dağlara tünel açarken dağların canavarı oluyoruz, ama trafik canavarı olmuyoruz."

        Çavuşoğlu, son 15 yılda Antalya'nın büyük hizmetler aldığını, sadece yollar, tüneller, köprüler, havaalanları değil, kentin her yerine spor tesisleri inşa ettiklerini söyledi.

        Yeni statların inşa edildiğini, her ilçede spor salonları olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, kente olimpik yüzme havuzu da yapacaklarını, hipodromun ihalesinin çıktığını vurguladı.

        Pist bisikleti yarışlarının yapıldığı spor tesisi olan veledrom gibi her türlü spor tesisini Antalya'ya kazandıracaklarına dikkat çekti.

        Antalya'nın merkezinde ve ilçelerinde yeni hastaneler, diş hastaneleri inşa ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, Kepez'de Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini açtıklarını, bin 500 yataklı şehir hastanesinin de kısa sürede temelinin atılacağına işaret etti.

        - "Eğitimde de başkent olacağız"

        Çavuşoğlu, Antalya'nın tarımın, turizmin başkenti olduğunu, aynı zamanda eğitimin de başkenti olacağını, 5 üniversite bulunan kentte, üniversite sayısını ilçelerle beraber 10'a çıkaracaklarını söyledi.

        Kentin, sağlıkta ve sağlık turizminde de başkent olmasını temenni ettiklerini belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

        "14 senede yapılan hizmetlerin yanında çok destanlar yazdık. Çok seçimler kazandık, yerel seçimler genel seçimler. Referandumlar yaptık. Bu salondaki dava arkadaşlarımızla biz hiçbir zaman liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmadık. Sizi de yalnız bırakmadık ve yalnız bırakmayız Sayın Başbakanım. Türkiye'ye sahip çıktık. Sadece 15 Temmuz darbe gecesinde ve sonrasında değil, tarih boyunca Antalya demokrasiye sahip çıkmıştır. Güçlü Türkiye'ye omuz vermiştir. Biz inanıyoruz ki 16 Nisan referandumunda da Antalya ve Antalyalılar gereğini yapacaktır. 16 Nisan'da Antalyalılar hep birlikte evet diyecektir."

        Çavuşoğlu, ay yıldızlı bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 'Türkiye, Türkiye'den büyüktür' diyoruz. O nedenle büyük Türkiye için, istikrar için, güçlü devlet için, 16 Nisan'da referandumda inşallah hep birlikte evet diyeceğiz. Biz sizlere güveniyoruz, sizleri seviyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler