Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Türkiye'nin şu an siyasi iktidarsızlığa sosyolojik olarak açık olduğunu belirterek, "Bizim bu getirdiğimiz sistemin en temel, en hayali, en can alıcı yanı Türkiye'nin milli birliğini sağlayacak siyasi ahlakla kurulmasıdır." dedi.

        Bostancı, partisinin Bartın Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı sisteminin uzun yılladır Türkiye’de konuşulduğunu söyledi.

        Cumhurbaşkanlığı sisteminin 1980'li, 1990'lı yıllardan bu yana konuşulduğuna dikkati çeken Bostancı, "Türkiye'nin şu andaki parlamenter sisteme ilişkin birtakım zaaflar, problemler görülüyor. Parlamenter sistemin Türkiye'ye kaybettirdikleri yaşanıyor. 'Bunlar nasıl aşılabilir?' diye de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konuşuluyor." diye konuştu.

        "80'li, 90'lı yıllarda gücünü artırmak isteyen bir Tayyip Erdoğan mı vardı?" diye soran Bostancı, şöyle devam etti:

        "Bu sistem o zamanlar yine konuşuluyordu. Yeni bir dünya teşekkül ediyor. Bunu kimler görüyor? Ama biz görüyoruz. Bu yeni dünyanın efendileri, küresel güçler diyorlar ki dünya atlasında kendilerine yeni bir sömürge sistemi oluştururken yeni bir strateji geliştiriyorlar. İstikrarsız alanlar yaratmak istiyorlar. Bakın, Ortadoğu kaç zamandır istikrarsız. Küresel güçler bölgede istikrarsız alanlar oluşturarak, küçük küçük yapılar oluşturup, küçük küçük devletler oluşturup kendileri ile sürekli savaş halinde olsunlar, hepsi gelip bizim kapımızı çalsın istiyorlar. 21. yüzyılda küresel güçlerin egemenlik kurmaya çalışmaları yeni bir durum değildir."

        - "Türkiye, şu an siyasi iktidarsızlığa sosyolojik olarak açık"

        Bostancı, istikrarsız coğrafyaların, istikrarsız siyaset yüzünden ortaya çıktığını anlatarak, "Türkiye, şu an siyasi iktidarsızlığa sosyolojik olarak açık. Bizim bu getirdiğimiz sistemin en temel, en hayali, en can alıcı yanı Türkiye’nin milli birliğini sağlayacak siyasi ahlakla kurulmasıdır." ifadelerini kullandı.

        CHP’nin, Cumhurbaşkanlığı sistemine itiraz ettiğini dile getiren Bostancı, şunları kaydetti:

        "CHP, sadece Cumhurbaşkanlığı sisteminde değil, geçmişte de ne zaman sağ kesimden iktidarlar bir iş yapmaya kalkışsınlar onlara da itiraz etmişler. CHP’nin en temel fikri, 'itirazcı' olmak, 'Hayır'cı olmaktır. Bugün söyledikleri sözlerin hepsi geçmişte söyledikleri sözlerin tekrardır. Sanmayın ki ilk defa torbadan 'diktatör' diye bir kelime çıkarttılar. Şimdi bu cümleyi Cumhurbaşkanımıza söylüyorlar. Geçmişte Özal’a söylüyorlardı, Menderes’e söylüyorlardı. İşlerine gelmeyince torbadan 'diktatör' kelimesini çıkartıp, bunun üzerinden eleştiri yapmak karakterleridir.

        Başörtü meselesinde bile 'Yaparsanız rejim değişir.' dediler ama rejim değişmedi. Türkiye Cumhuriyeti rejimi sapasağlam, dimdik halkın omuzları üzerinde yükseliyor. CHP’nin herhangi bir hususa 'Evet' deme şansı yok."

        AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da parlamenter sistemlerin bugüne kadar ülkeye zaman kaybettirdiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler