Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet Eğitim ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda "Doğada Arama-Kurtarma ve Çığ Tatbikatı" düzenledi.

        Yaklaşık 100 kişilik ekibin yer aldığı çığ tatbikatında, senaryoya gereği İl AFAD Müdürlüğüne Çambaşı Yaylası’nda 5 kişinin çığ altında kaldığı bilgisi geldi.

        Arazi şartlarına uygun ve paletli araçlarla bölgeye giden ekipler, bir süre yürüdükten sonra olay yerine intikal ederek arama çalışması başlattı. Çığ altında kalanlar, yerleri tespit edilerek kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralılar hastanelere ulaştırıldı.

        Tatbikat hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Osman Işık, kentte 3'üncü defa çığ tatbikatı yapıldığını belirterek şunları söyledi:

        "Hedefimiz arama ve kurtarma potansiyelini öne çıkartmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, ilimizde yaşanabilecek muhtemel çığ afetinde ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Tatbikata katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür tatbikatlar sürecek."

        Tatbikata AFAD'ın yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti, Ordu Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği, Ordu Kayak Spor Kulübü ve Ordu Doğa Sporları Derneği, Sağlık Arama ve Kurtarma Derneği, Ordu Gezen Bilir Off-Road Derneği ile Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü personeli ve üyeleri de katıldı.

        Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen tatbikatı Kabadüz Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya ile çok sayıda vatandaş izledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler