Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yeni anayasa meselesi AK Parti'lilerin meselesi değildir, milletin meselesidir. Bütün partililerin meselesidir. 'Bu milletin mensubuyum.' diyen herkesin meselesidir." dedi.

        Zeybekci, partisinin Süleyman Demirel Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, milletin yine iş başında olduğunu, her şeyin sahibinin millet olduğunu söyledi.

        Her şeyin millete ait olduğunu ifade eden Zeybekci, kendilerinin bu millete hükmetmeye, yönetmeye gelmediklerini, bu millete hizmet etmeyi Cenab-ı Allah'ın kendilerine vereceği en büyük şeref gördüklerini anlattı.

        Zeybekci, millete hizmet etmekten başka hiçbir amaçları olmadığını vurgulayarak, "Bu millete ancak hizmet edilir, ancak hizmetkar olunur. Bu aziz millet ki 3 bin yıldan beri bir kere bile dizlerinin üzerine çökmedi, bir kere bile esir olmadı, bir kere bile 'Aman' dememiş." ifadelerini kullandı.

        Bazılarının, "Türk ordusunun El-Bab'da ne işi var?" dediğini belirten Zeybekci, Mehmetçik'in dünyanın neresinde ne olursa olsun, bu millete, vatana ve bayrağa yan gözle bakanın tepesinde olacağını kaydetti.

        - "100 liranın 100 lirasını da milletin ihtiyaçlarına harcayana kadar"

        Türkiye'nin 14 yılda ekonomik alanda büyük gelişim gösterdiğini dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:

        "2002 yılı sonu itibarıyla söylüyorum. Türkiye'de toplanan 100 liralık verginin 87 lirası faize gidiyordu, TEFE'ye gidiyordu. Millet 3 Kasım'da 'Yeter, söz de karar da milletindir' dediği andan itibaren bugüne kadar bu memleket nereden nereye geldi. Bugün nereye geldik. Türkiye'de toplanan 100 liralık verginin 11 lirası faize gidiyor da Tayyip Erdoğan, başımızda demediğini bırakmıyor. Geçenlerde açıkça söyledi, 'Bu faizle ilgili hükümetle aynı görüşte değilim.' dedi. Doğru söylüyor. İnşallah 100 liranın 100 lirasını da milletin ihtiyaçlarına harcayana kadar mücadelemiz devam edecek."

        Gezi Parkı odaklı olaylarla Türkiye'nin önemli yatırımlarının önüne geçilmek istendiğine dikkati çeken Zeybekci, olayların ardından kurulan platformun talep listesinde ağacın değil, 3. havalimanının ve 3. köprünün yapılmaması geldiğini hatırlattı.

        - "Endişe etmeye gerek yok, korkulacak bir şey yok"

        Zeybekci, bunda başarılı olamayanların 17-25 Aralık'ta yeniden saldırdığını, 15 dakikada okunan bin 80 sayfalık iddianameyle mahkemenin Gezi Parkı olaylarının ardından kurulan platformun durdurulmasını istediği projeleri yapacak iş adamlarının mal varlıklarına en konulması kararı verdiğini anımsattı.

        Bu şekilde FETÖ ihanet örgütünün deşifre olduğunu, milletin en büyük düşmanının bu tarihte ortaya çıktığına işaret eden Zeybekci, şimdi ise kur ve faizle oynadıklarını söyledi.

        Zeybekçi, şunları kaydetti:

        "Hep şunu söyledim: Endişe etmeye gerek yok, korkulacak bir şey yok. Dünyanın 16. büyük ekonomisi, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi. Türkiye'nin bütün bankaları, Avrupa'daki 25 ülke bankasından daha sağlam. Bütçe açığı yüzde 11, yüzde 1'e getirmişiz. Cari açıkta Avrupa'nın hemen hemen en iyilerinden birisiyiz. Bütçe açığında en iyisiyiz. Bırakın, şurada, burada televizyonda konuşanları. Siz, milletin adamlarını dinleyin, korkulacak bir şey yok. Türkiye'nin, Allah'ın izniyle hedef 2023, durmak yok, yola devam, devam ediyoruz."

        - "Yeni anayasa milletin meselesidir"

        Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Zeybekci, şunları dile getirdi:

        "Yeni anayasa meselesi AK Parti'lilerin meselesi değildir, milletin meselesidir. Bütün partililerin meselesidir. 'Bu milletin mensubuyum.' diyen herkesin meselesidir. Genel seçimler var da AK Parti'ye oy mu istiyoruz? Ne istiyoruz? 'Yeni bir sistem.' diyoruz. 'Buna niye karşı çıkıyorsunuz?' diye soruyoruz. 'Kem, küm, cek, cak, fakat, ancak...' Bunların kendinden umudu yok. 'Biz bu yüzde 51'i göremeyiz.' Ondan karşı çıkıyorlar. Türkiye'nin yüzde 75'i milliyetçi, muhafazakar, sağ... Sen kalkmışsın böyle bir sistemde Türkiye'de siyaseti normalleştiriyorsun, ayrı uçta durmaktansa belli bir merkezde milli bir menfaate topluyorsun. 'Topladın, ötekiler ne olacak?' Kendinden umudu yok. 100 sene boyunca bu memlekette CHP iktidara gelemez, onu görüyorlar. Laf olsun diye söylemiyoruz bunu.

        Resimlere baktığımızda, önümüzdeki 100 yıllık nesle baktığımızda yine milliyetçi, muhafazakar, sağ kesim ortada. Bu yeni sistemin CHP'ye de faydası olacak. CHP'de aşırı uç, bu milleti gütmek isteyen, bu milleti beğenmeyen o CHP, o ucu bırakacak. O CHP o uçtan kurtulacak, ortaya gelecek, makule gelecek. Bu, bir 10-15 sene alacak. Böyle uçlarda, farklılıklarda yer arayan Kemal Kılıçdaroğlu gibi liderlerden ve genel başkanlardan kurtulacak. Onlara da faydası olacak."

        - "16 Nisan yeni bir 15 Temmuz'dur"

        "16 Nisan yeni bir 15 Temmuz'dur." diyen Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:

        "O gece bu kardeşiniz de oradaydı. 15 Temmuz gecesi saat 23.00'de dolu gibi üzerimize kurşun yağdırılırken biz oradaydık. Genelkurmayın önünde o hain helikopterle tararlarken, bu milletin evlatlarını o tanklarla ezerlerken, biz de milletin Meclisi'ne girmeye çalışırken, Genelkurmayın ve jandarmanın çatılarından üzerimize yağmur gibi kurşun yağıyordu. O gün Meclis'teydik, üzerimize bombalar yağıyordu, 240 şehidimiz, 2 bin 200 tane kardeşimiz gazi olurken, biz de milletimizin o duruşunun arkasında 'Meclis'in vekilleri burada.' demek için oradaydık.

        Aynı bilinç ve şuurla yemeden, içmeden 16 Nisan gününe kadar sandık başına sen gitmezsen bil ki kimse gitmeyecek, sandık başında sen beklemezsen kimse beklemeyecek. Bu bilinçle, bu şuurla hareket edelim."

        Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Zeybekci'ye içinde gülden imal edilen ürünlerin bulunduğu sepet hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler