Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da gerçekleştirilen Dağ Kayağı Dünya Kupası'nın üçüncü ayak yarışları sona erdi. Kadınlarda Fransız Roux Laetitia, erkeklerde ise İtalyan Antonioli Robert birinci oldu.

        Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta, 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde düzenlenen yarışmalara Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Fransa, İspanya, Andorra, Slovakya, Bulgaristan ve İran'dan gelen 36 sporcu katıldı.

        Dünya Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF), Türkiye Dağcılık Federasyonu, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirilen şampiyona, ferdi yarışların ardından son buldu.

        Organizasyona katılan milli sporcu Aykut Taşçı, Türkiye olarak katıldıkları bu spor branşlarında çok hızlı bir çıkış yakaladıklarını söyledi.

        Aykut Taşçı, şunları kaydetti:

        "Bundan önceki Dünya Kupası ayakları Andorra ve Fransa'da düzenlendi. Üçüncüsü ise Türkiye'de, Erzincan'da gerçekleşti. Türkiye Milli Takımı olarak katılan tek sporcuyum. Federasyon başkanımız Ersan Başar, çok sağ olsun, gereken tüm destekleri bize sağlıyor. Biz sporcular elimizden geldiğince başarılı olmaya çalışıyoruz. Yeni yeni ülke olarak katıldığımız bu spor branşlarında çok hızlı bir çıkış yakaladığımıza inanıyorum. Bundan sonra İtalya'da yapılacak kupada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Yurt dışındaki pistlere baktığımızda, Ergan Dağımız onlara oranla çok iyi."

        Kadınlar kategorisinde dünyada 15. şampiyonluğunu elde ettiğini belirten Fransız sporcu Roux Laetitia ise,gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Türkiye'de ilk kez böyle bir şampiyonada yarıştım. Şampiyonluk beni çok mutlu etti. Ergan Dağı'nı çok sevdim. Organizasyonla ilgili yapılan çalışmaları son derece başarılı buldum." dedi.

        Dağ Kayağı Dünya Kupası üçüncü ayak yarışları ödül töreni ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler