Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Muğlalılar, Marmarisliler, Sayın Cumhurbaşkanımıza, hukukumuza, milli irademize ve Anayasamıza, Cumhuriyetimize ölümüne sahip çıktılar. Muğlalıların buradaki katkısını kimse inkar edemez." dedi.

        Çeşitli temas ve ziyaretler için Muğla'da bulunan Bozdağ, Muğla Valiliğini ziyaret etti.

        Bozdağ'ı Valilik girişiminde çocuklar çiçeklerle karşıladı. Ziyarette Bozdağ'ı Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer ile AK Parti MKYK üyesi Yelda Erol Gökcan ve daire müdürleri karşıladı. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bozdağ, daha sonra makamında Vali Çiçek'ten kentle ilgili brifing aldı.

        Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bozdağ, Muğla'nın, Türk tarihinin, Türk medeniyetinin, Türk kültürünün ve Türk coğrafyasının en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Kente AK Parti hükümetleri döneminde pek çok yatırımın yapıldığını ve yatırımların devam edeceğini belirten Bakan Bozdağ, Muğla'nın gelişmesi, kalkınması, imkanlardan azami derecede istifade etmesinin hükümetin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade etti.

        Bozdağ, "Bakanlık olarak Muğla'da yaptığımız adalet sarayları var, 2017 yılında da bazı adalet saraylarına ilaveler yapacağız. Datça Adalet Sarayının bugün kararını verdik, inşallah onu da yatırım programına koyacağız. Muğla'da adliyede çalışan hakim ve savcılarımızın lojman sorunları var onu da en kısa zamanda halledeceğiz. Muğla merkeze yeni bir adliye binası daha inşa edeceğiz." açıklamasında bulundu.

        Muğla'nın 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin liderini bağrında muhafaza ettiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

        "Darbe teşebbüsüne karşı ayağa kalkmış, demokrasiye, hukuka, milli iradeye ve milli iradenin temsilcisi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ölümüne sahip çıkmıştır. Marmaris darbeci teröristlerin saldırısına uğramış, burada iki şehidimiz var. Buradan şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Gazilerimize sıhhatli ve uzun ömürler temenni ediyorum. Muğlalılar, Marmarisliler, sayın Cumhurbaşkanımıza, hukukumuza, milli irademize ve Anayasamıza, Cumhuriyetimize ölümüne sahip çıktılar. Muğla her zaman olduğu gibi yine 'demokrasi' demiş ve demokrasinin yanında saf tutmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız milletiyle beraber olma iradesini ortaya koyduktan sonra zaten Türkiye'deki bütün iklim değişti. Muğlalıların buradaki katkısını kimse inkar edemez. Umarım ki bundan sonra milletimiz bir daha darbe teşebbüsü yaşamaz. Böylesi bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalmaz. Ben kalacağına da ihtimal vermiyorum. Çünkü artık bu millet darbecileri yenmenin zevkini tatmıştır. Bundan sonra hiçbir darbeci Ankara'da üç beş yeri ele geçirerek Türkiye'de darbe yapmayı başaramayacaktır. Başarması da mümkün değil. Bundan sonra Türkiye üzerinde darbelerle iktidar olma rüyası görenler rüyalarının kabusa döndüğünü her teşebbüste mutlaka görecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler