Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör'ün naaşı, memleketi Denizli'ye ulaştı.

        Askeri uçakla Çardak Havaalanı'na getirilen şehit Güngör'ün (40) cenazesini, ailesi, yakınları, Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Çardak Kaymakamı Uğur Tutkan, askeri erkan tarafından karşılandı.

        Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında askeri uçaktan indirildikten sonra dua okundu. Bu sırada şehidin eşi Ayşe Güngör ile kızları Miraç (15), Sonay (14) ve Ceylin (9) ile babası Ali Güngör gözyaşlarına hakim olamadı.

        Şehidin 9 yaşındaki kızı Ceylin'i teskin etmeye çalışan anneannesi Ümmügülsüm Çamlı'ya bir süre sonra Vali Altıparmak da katıldı. Altıparmak, Ceylin'in elinden tutarak havaalanı çıkışına kadar birlikte yürüdü. Şehidin bir süre önce kalp ameliyatı geçiren babası Ali Güngör ise sağlık ekipleri eşliğinde karşılamaya katıldı.

        Karşılamaya "vatan sana canım feda" diyerek, tempolu yürüyüşle gelen askerlerin alandan aynı şekilde ayrılması dikkati çekti.

        Bingöl'de 2016 yılında bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Osman Eray Karademir'in bir yakını da kucağında taşıdığı resimle şehidin naaşının arkasından "Eray'a selam söyle" diyerek gözyaşı döktü.

        Tören mangası tarafından cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Denizli'ye getirilen şehit Güngör'ün naaşı, Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'nda bulunan 11. Komando Tugay Komutanlığı'ndaki hastanenin morguna götürüldü.

        Şehidin naaşı, yarın Acıpayam'da düzenlenecek törenin ardından Acıpayam Garnizon Şehitliğinde defnedilecek.

        Öte yandan oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra rahatsızlanan 76 yaşındaki anne Menendi Güngör'ün Acıpayam Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

        Denizli Devlet Hastanesine sevk edilen anne Güngör'ün anjiyo olduğu öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler