Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Antalya'nın Akseki ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

        Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek ve Adalet Bakanlığının bazı yetkililerini, Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal karşıladı.

        Cirit, daha sonra beraberindeki protokol mensuplarıyla restore edilen tarihi Külahçıoğlu evi, Müftülük evi ile restore edilerek yaşam müzesine dönüştürülen, "Ben Akseki'yim" fotoğraf müzesini gezdi.

        Heyet, Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek'in doğup büyüdüğü Akşahap Mahallesi gezisinin ardından 800 yıllık Sarıhacılar Mahallesi'ni, 400 yıllık tarihi cami, düğmeli evler ve girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından yaptırılan ve içerisinde 5 bine yakın eser bulunan etnografya müzesini gezerek incelemelerde bulundu.

        Ziyaret sonunda kısa bir açıklama yapan Cirit, Torosların zirvesi Akseki ilçesinin tarihi konakları, düğmeli evleri, kültürü, doğası ve temiz havasıyla Türkiye'nin tarihi ve doğası bozulmamış ender ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, Akseki Kaymakamı Nasır ve Belediye Başkanı Uysal'a teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler