Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, "Biz istiyoruz ki, Türkiye'nin elde etmiş olduğu tecrübeyi kurumsallaştırarak sistematik hale getirelim. Kişiye bağlı değil, bir gruba bağlı değil, bir partiye bağlı değil, bir sisteme bağlı olarak geleceğe taşıyalım." dedi.

        AK Parti Ardahan İl Başkanlığını ziyaret eden Yavilioğlu, Ardahan'ın nüfus ölçeğine göre önemli yatırımlar alan bir il olduğunu söyledi.

        Ardahan'a yönelik yatırım ve hizmetlerin süreceğini belirten Yavilioğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandumu değerlendirdi. Yavilioğlu, şunları konuştu:

        "Bizim bir derdimiz var. Biz kendi kaderiyle sınırlı bir kaderi taşımayalım. Geleceğin, büyük bir topluluğun kaderini de şu dönemde, 16 Nisan'da Cenabı Mevla avuçlarımızın ortasına koydu. Yani gelecekte ne olacak? Türkiye çok önemli bir tecrübe yaşadı. O tecrübede AK Parti iktidarları döneminde tek parti ile hükumetlerde ne olacağının tecrübesini yaşadı. 28 Şubat'ı anlatmakta güçlük çekiyoruz. 80 darbesini, 70 muhtırasını, 60 darbesini anlatmakta güçlük çekiyoruz. Güçlük çektiğimiz birçok şey var. Ama bir şeyi yaşadı bu gençler, 15 Temmuz'u yaşadı bu gençler. 15 Temmuz'da güçlü iktidar olduğu taktirde bu ülkeye ihanet edenlerin istemiş oldukları sonuçları bir daha olamayacağına bu yavrularımız şahit oldular. Yürekleriyle şahit oldular, canlarıyla şahit oldular."

        15 Temmuz'da bir bedel ödendiğini vurgulayan Yavilioğlu, ödenen bu bedelin büyük bir kazanca dönüştürülmesi gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

        "Biz istiyoruz ki, Türkiye'nin elde etmiş olduğu tecrübeyi kurumsallaştırarak sistematik hale getirelim. Kişiye bağlı değil, bir gruba bağlı değil, bir partiye bağlı değil, bir sisteme bağlı olarak geleceğe taşıyalım. Dolayısıyla bu iş bir kişinin derdi değil, bir partinin derdi değil, bir azınlık grubun derdi değil. Bu dert bütün vatandaşların derdi. Bunu anlayan, yüreği Türkiye diye çarpan, yüreği bu milletle beraber çarpan, Anadolu'da yetişmiş, Anadolu kültürünü bilen, dolayısıyla paylaşmayı, çabayı bilen, dolayısıyla bedel ödemiş insanların derdidir, ortak derdidir."

        Yavilioğlu, daha sonra Ardahan Gençlik Merkezindeki "Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi" konulu konferansa katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler