Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "2000 yılları öncesinde memurların maaşlarının ödenemeyeceği günlerden biraz daha böyle istikrarlı hükümetle beraber artık bugün pazarlıkla buradan ne alacağımızı konuşacağımız günlere geldik." dedi.

        Yanbaz, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Mobiliyum AVM'yi ziyaret etti. Mobilya mağazalarını gezen Vecdi Yanbaz, Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ile üyelerine yönelik mobilya alımlarıyla ilgili çeşitli indirim anlaşmaları yaptı.

        Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Yanbaz, referandumda "Evet" diyeceklerini söyledi.

        Vecdi Yanbaz, 2000'li yıllar öncesinde memurların maaşlarının bile ödenemediğini hatırlatarak, ''O günlerden hükümetle beraber artık bugün pazarlıkla buradan ne alacağımızı konuşacağımız günlere geldik. Bu şekilde baktığımızda istikrarın, özgürlüğün açılımıyla beraber memurların refahının da açılımın geleceği yine geçmiş 15 yıllık tarihimizle, kendi ülkemizin tarihiyle biz bunu görüyoruz. Onun için birbirinden bağımsız düşünülemez." diye konuştu.

        İstikrarsız hükümetler döneminde alınan bir ürünün ertesi gün 5 kat, 10 kat olduğunu dile getiren Yanbaz, "İstikrarsız bir hükümet döneminde, 2000'li yılların başında hep beraber bunları izledik. Yani bankaların batırıldığı, ciddi anlamda ekonomik devalüasyonların yapıldığı, aldığınız bir ürünün ertesi gün 5 kat, 10 kat olduğu, benzinde, tüplerde ne gibi şeyler yaşadığımızı yani yeniden hatırlatmak gerekir mi bilemiyorum. Biz bunları yaşadık. Yani bizzat yaşamış memurlardan biri de benim." ifadelerini kullandı.

        Vecdi Yanbaz, istikrar için referandumda "Evet" diyeceklerini belirterek, şunları aktardı:

        "Ama şimdi geldiğimiz noktada buna benzer daha istikrarlı hükümet yapısı olduğunda bunlar çok size sorun olarak yansımıyor. Bunun için cumhurbaşkanlığı sistemi de bizim ümidimizin olması veya parlamenter sistem küçük içerisinde bir sürü siyasi yapı oluşturduğundan istikrarı bozuyor. Buna hepimiz şahit oluyoruz. Küçük bir siyasi yapılanma, diğer olumsuz örgütsel yapılanmaya hizmet edebiliyor. İnşallah cumhurbaşkanlığı sistemiyle bunlar ortadan kalktığında 2000'li yıllar öncesindeki ekonomik kaosları Türkiye'nin yaşamayacağını ümit ettiğimiz için bir daha "Evet" diyoruz. Bizim bakış açımız böyle.''

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler