Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 17-19 Şubat tarihlerinde yapılacak 4. Kış Oyunları Festivali için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

        "Karda Kışta Oyun Heyecanı'' sloganıyla düzenlenecek festivalde, off-road ralli, karda kaşar kovalamaca, kızak yarışı, snowboard gösterisi, uzaktan kumandalı araç oyunları, kardan kayakçı heykeli ve tarihi binaların maketleri gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlikler için Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hummalı bir çalışma yürütülüyor.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi, Spor Toto Teşkilatı, Fernas Şirketler Grubu ve Ekinata Grand Toprak Otel tarafından desteklenen ve Eksi 36 Spor Kulübü tarafından organize edilen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali, Cıbıltepe Kayak Merkezi bölgesinde yapılacak.

        Kış oyunlarının en önemli bölümü olan karda off-road ralli etabına Azerbaycan, İran ve Gürcistan'dan off-roadçular katılacak.

        Off-road ralli güzergahı kar püskürtme makineleri ile açılırken, ikinci etap engel parkuru da kepçe ve iş makineleriyle kazılmaya başlandı. Diğer yandan yüzlerce kamyon kar taşınarak yapımına başlanan Katerina Av Köşkü'nün kardan maketi ve eskimo usulü kardan evler için çalışmalara hız verildi.

        -"Geniş katılım bekliyoruz"

        Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu sene yapılacak kış oyunları festivaline yurt içinden, yurt dışından geniş katılım beklediklerini söyledi.

        Renkli görüntülere sahne olacak kış oyunları festivalinde hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten Karaman, şunları kaydetti:

        "Amacımız bu tür organizasyonlarla bölgemizin tanıtımına, turizmine katkı sağlamaktır. Valiliğimizin koordinesinde yapılacak kış oyunları festivalinin ana teması off-road etkinliği olacak çünkü 4 yıldır yapılan off-road yarışları artık geleneksel hale geldi. Bunun yanında kayak merkezimizde bulunan Türkiye'nin ilk natürel kızak pistinde, kızak yarışları da olacak. Snowboard yarışları ve çocuklar için oyunlar düzenlenecek. Ayrıca ünlü sanatçıların konserleriyle eğlence programlarımız festival süresince devam edecek. Sarıçamlar arasında kristal karlar diyarı ilçemize herkesi bekliyoruz."

        Eksi 36 Spor Kulübü organizatörü Emrah Çoban'da, bu yılki etkinliklerde off-road için 4 zorlu etap hazırladıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin farklı yerlerinden ve İran, Azerbaycan, Gürcistan'dan gelecek off-roadçular ile toplam 25 4x4 araç ile ilk defa kar üstünde yarışacak. 5 tane kros motoru ve 2 atv aracımız olacak. Bu heyecanı yaşamak isteyenleri Sarıkamış'a davet ediyoruz." dedi.

        Kars Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Eren Demirbağ ise etkinliklere okul adına 3 öğretmen ve 16 öğrenciyle kayakçı heykeli ve Katarina Av Köşkü'nün kardan maketini yapmak için katıldıklarını belirtti. Demirdağ, "Kamyonlarla taşınan karlarla yaklaşık bir haftadır öğrencilerimizle birlikte çalışıyoruz. Av köşkü ve kayakçı figürlerin taslaklarını hazırladık, 4 gün içerisinde hepsini tamamlayacağız." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler