Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından Sevgiler Günü'nde törenle 40 çiftin nikahı kıyıldı.

        Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Nikah Sarayı'nın bulunduğu Atatürk Parkı'ndaki toplu nikah töreninde yaptığı konuşmada, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeni ile yeni evlenecek çiftleri bir araya getirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

        İnançlarına göre evlenenlerin dininin yarısını tamamladığını anımsatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

        "Aslında evlilik karşılıklı olarak sabır işidir, güzellik işidir. Akşam bey eve geldiğinde hanım kardeşimiz onu güzel karşılarsa, eğer üzüntülü ise onun üzüntüsünü giderirse, bunun tam zıttı olarak hanımefendinin morali iyi değilse bey kardeşimiz ona güzel davranıp onun sıkıntısını giderirse bu mutlu hayat hep devam eder. Yani karşılıklı sabır içerisinde güzellik içerisinde, tabii ki ailelerin bütünlüğü içerisinde inşallah yaşayacağız. Ülkemizin en önemli müesseselerinden bir tanesi aile müessesesidir. Bu gelişmiş dedikleri ülkelerde, insan hakları dedikleri ülkelerde, emin olun ki bir aile mefhumu neredeyse kalmamış ama bizim bu çekirdek ailemizin sağlam olması Allah'a şükür bu ülkeyi ayakta tutan en önemli faktörlerden bir tanesi. Ben en az 30-40 ülke gördüm, dünyadaki bütün ülkelerin içerisinde kadınların en kıymeti olduğu ülke Türkiye'dir."

        Törende Belaruslu Natalia Furman ile evlenen Ali Karyapar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlenmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        Engelli olduğunu ama aşklarının engel tanımadığını belirten Karyapar "Ben yabancı birsiyle evlendim, ben engelliyim, engelsiz bir aşk yaşadık. Bugüne karar vererek mutluluğumuzu devam ettirmek istedik. İnşallah herkes güzel kararlar verip yoluna evlilikle devam edip mutlu olurlar." dedi.

        Çiftlere aile cüzdanlarını Hanifi Mahçiçek'in verdiği törende, renkli görüntüler ortaya çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler