Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, referandumda "evet" diyeceklerini belirterek, "Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine ve Cumhurbaşkanımızın bu memleket için neler yapacağını biliyoruz ki biz de taraf olduk. Ak Ocakların tarafı büyük Türkiye tarafıdır." dedi.

        Iğdır'da "Yeni Türkiye adına, yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine 'evet' diyoruz" sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan Yiğit, güçlü bir Türkiye için güçlü bir iktidarın olması gerektiğini anlattı. 16 Nisan'da yapılacak referandumda "evet" diyeceklerini belirten Yiğit, şöyle devam etti:

        "Bu işler oturmakla olmaz. Bu bir Türkiye seçimidir. Parti seçimi değil. Vatandaş olarak bu sorumluluğu üstlenerek geleceğimiz için özgürce kendimizi ifade etmek istiyoruz. Halk olarak inandığımız Cumhurbaşkanımızın ve yüce Meclisin ortaya koyduğu o 18 maddeyi tam manası ile okuduğumuzda görüyoruz ki daha katılımcı, daha demokrat ve çok daha eskimiş köhne yapılardan aydınlık yarınlara gitmiş bir Türkiye'nin inşallah anayasası çıkıyor."

        Ülke üzerinde bir çok oyunların oynandığına dikkati çeken Yiğit, şunları ifade etti:

        "Bugüne kadar gelen ithal anayasalarla Türkiye eksikleri gördü. Bu memleketin koalisyonlarla geçirdiği süreçler ortada. Algı operasyonlarıyla memleketin geçirdiği süreçler hep ortada olmuştur. 15 Temmuz hain FETÖ terör örgütünün girişimi sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuş 248 şehidimiz var. Bu memleketin 2 bin 196 gazisi olmuştur. Demokrasi adına olmuştur, yarınlar adına olmuştur. Halkımız memleketin namusunu kendi namusu gibi görüp, vatan, devlet ve bayrak aşkına Elhamdülillah bir dik duruş sergilemiştir. O şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine ve Cumhurbaşkanımızın bu memleket için neler yapacağını biliyoruz ki biz de taraf olduk. Ak Ocakların tarafı büyük Türkiye tarafıdır."

        Yiğit, referandumdan "evet" sonucunun çıkması için başlattıkları çalışmayı yoğun bir şekilde sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler