Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Türkiye Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası Muğla'nın Fethiye ilçesinde başladı.

        Beşkaza Spor Salonu'ndaki açılış töreninde Türk bayrağını, Ordu'da gerçekleştirilen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Urguya Us taşıdı. Törenin ardından kategorilerine göre eleme müsabakaları yapıldı.

        Türkiye Boks Federasyonu Organizasyonlar Sorumlusu İsmail Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonada 42 ilden yıldız genç ve büyük kadınlar kategorilerinde 521 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

        Şampiyonaya katılımda geçen yıllara göre artış olduğunu belirten Nazlı, "Burada, geçen yıl Ordu'da yaptığımız organizasyonun şampiyonu, ikincisi ve üçüncüsü ile 17 yıldız ve genç bayan boksörümüz de var. Aynı zamanda Bulgaristan'da yapılan Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda 1 altın, 2 bronz, 2 gümüş madalya kazanan 5 bayan sporcumuz da yine burada mücadele edecek." dedi.

        Nazlı, Avrupa’da elde edilen başarının, kadın boksörlerin başarılarının biraz daha ileriye gittiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

        Türkiye'nin 2017'de Avrupa'daki müsabakalarda daha fazla madalya almayı hedeflediğini kaydeden Nazlı, "Şu anda Avrupa'da ikinci sıradayız. Burada yıldız genç ve büyükler kategorilerinde dereceye girenler milli takımlarda değerlendirilecek. Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecekler." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler