Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'un İspir ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında görev yerine gelerek muhtemel durumlara karşı silahlanan polislere "silah bırakın" talimatı verdiği öne sürülen eski İlçe Emniyet Amiri Mustafa Dutak'ın yargılanmasına başlandı.

        Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuklu sanık Dutak ile avukatı hazır bulundu. Duruşmada, Dutak'ın kimlik tespitinin yapılmasının ardından iddianame okundu.

        Mahkeme heyeti, Dutak'a, darbe gecesi emrindeki polislere "ağır silahları bırakın" dediği ve "ByLock" kullanıcısı olduğu yönündeki suçlamaları hatırlatılıp savunmasını sordu.

        Dutak ise 15 Temmuz akşamı İspir ilçesinde bir sıkıntının yaşanmadığını ve görevinin başında olduğunu belirterek, "Bize gelen talimat doğrultusunda personelimizle teyakkuz halinde bekledik. Bizzat başlarında ben durdum. Silahları bırakmaları yönünde kesinlikle bir emir vermedim." dedi.

        Dutak, "ByLock" kullanmadığını da savunarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Mahkeme heyeti, Dutak'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Mustafa Dutak'ın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmeye yardım etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 30 yıldan 45 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler