Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te etkili kar yağışı sonucu Siirt-Şırnak karayolu ve 120 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Siirt'te etkisini artıran kar yağışı nedeniyle merkez ile Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerine bağlı 120 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül, iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle dün açılan 110 köy yolunun gece saatlerinde yeniden kapandığını söyledi.

        Merkez ile Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerine bağlı 120 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildiren Bülbül, bu yollarda tekrar ulaşımın sağlanması için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.

        Yoğun kar yağışı sonucu kapanan Siirt-Şırnak karayolunun açılması için de çalışmalar devam ediyor.

        İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince, 15 iş makinesi ve 100 kişilik ekiple kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

        Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve trafik akışının sağlanması amacıyla Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla temizlik çalışmalarına başlandı.

        Belediye ekipleri, kent merkezinde kaldırımlardaki kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

        - Okullar tatil

        Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, etkili kar yağışı nedeniyle Pervari ve Şirvan ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

        Kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimin riskli olduğunu ifade eden Suay, "Ulaşım olumsuz etkilendiği için 2 ilçemizde eğitime bir gün ara verdik. Ayrıca Eruh ilçesine bağlı Bağgöze bölgesinde de yarın elektrik kesintileri nedeniyle okullara bir gün ara verilecek." diye konuştu.

        - Mardin

        Mardin'in Ömerli ilçesinde de 42 köy ve 2 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

        İlçe merkezinde kar kalınlığı 15, kırsal kesimlerde ise 25 santimetreyi aşarken, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor.

        KHK kapsamında Ömerli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Erol Korkmaz, ilçede etkili kar yağışı nedeniyle bütün ekipleri seferber ettiklerini vurgulayarak, herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

        - Batman

        Batman'ın Gercüş ilçesinde de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından belediyeye bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda kar küremeye başladı.

        KHK kapsamında Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, ilçenin coğrafi konumu itibarıyla yoğun kar yağışı aldığını anımsattı.

        Karlı ve buzlu havalarda yere düşüp sakatlanma olaylarının önüne geçmek için kar ekibi oluşturduklarını kaydeden Koç, "Kar temizleme ekibimiz aralıksız çalışıyor. Kardan temizlenen cadde ve sokakların dışındaki diğer yerlerde kar temizlenme çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

        Vatandaşlar da belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmalarından memnuniyetini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler