Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Yeşilli ilçesinde 12 gün önce genç kızı zorla kaçırdığı öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

        İddiaya göre, ilçeye bağlı Bahçebaşı Mahallesi'nde 18 yaşındaki H. Semin, sağlık ocağına gideceği sırada evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce bir arabaya bindirildi.

        Ailenin ihbarı üzerine çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik güçleri, kızın kaçırıldığı aracı terk edilmiş halde kayalıkların arasında buldu.

        Kızı kaçıran kişilerin tespit edilmesi üzerine güvenlik güçleri birçok adreste arama yaptı.

        Şüphelilerin izini bulan güvenlik güçleri, Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi.

        Operasyonda, kaçırılan H. Semin kurtarılarak ailesine teslim edildi.

        Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

        - "50 yaşlarındaki kişi kızımı zorla evlenmek için kaçırmış"

        Baba Muhsin Semin, 12 gün önce kızının sağlık ocağına gideceği sırada pusuda bekleyen 4 kişi tarafından kaçırıldığını söyledi.

        Şikayetçi olmaları üzerine yetkililerin konuyla yoğun bir şekilde ilgilendiğini kaydeden Semin, kızının sağ salim bulunduğunu belirtti.

        Kızını kaçıranın yakalandığını, bu kişinin evli ve 50 yaşlarında olduğunu aktaran Semin, "Kızımı zorla evlenmek için kaçırmış. Torunu yerinde sayılır. Çok ayıp. Bunlar cahiliye döneminde kalmış hareketler." diye konuştu.

        Kızını sağ salim kendisine getiren herkese dua eden Semin, kızına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Hepsine sonsuz müteşekkirim. Böyle bir bayrağın altında yaşadığım için çok sevinçliyim. Allah bu bayrağımızı yere düşürmesin. Bu güvenlik güçlerimiz zarar görmesin. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza gösterdikleri ilgilerden, harcadıkları çabadan dolayı müteşekkirim. Allah devletimize bayrağımıza zarar getirmesin. Her daim bu bayrak başımızda dalgalansın." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler