Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, “Türkiye’ye her taraftan saldırılar var. FETÖ, PKK ve DEAŞ hepsi birleşmişler arkasındaki güçler de belli. Bugün 20 milyar doları bastılar salladılar ama bir şey olmadı. Demek ki üretiyoruz artık.” dedi.

        Batman’da mesleki ve teknik eğitimi bütün boyutlarıyla değerlendirmek üzere Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı yapıldı. Bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulan bir dönemin olduğunu söyledi.

        Eğitimde başarılı, nitelikli eğitime sahip olan ülkelerin diğer ülkelere göre çok daha başarılı olduklarını belirten Vali Deniz, “Eğitimde başarı demek bilgiye hakim olmak demek, bilgiye hakim olmak demek, teknolojiye de hakim olmaktır.” dedi.

        Bilgi ve teknolojiyi elinde bulunduran ülkelerin diğer ülkelerle kıyaslanmayacak derecede mesafeyi açtığını vurgulayan Deniz, “Çünkü çok hızlı bir değişim ve dönüşüm çağındayız. Nitelikli eğitim, nitelikli insan gücü demek, nitelikli işgücü demek ve nitelikli üretim demek. Bu da yetişmiş insan gücüyle yapılır." diye konuştu.

        - "155 milyar dolar ihracat yapan ülkeyiz"

        Acımasız bir rekabetin çok sağlıklı bir şey olmadığını ama dünyanın öyle bir dünya olduğuna dikkat çeken Deniz, şöyle devam etti:

        “Türkiye dimdik ayaktadır. Türkiye’ye her taraftan saldırılar var. FETÖ, PKK ve DEAŞ hepsi birleşmişler arkasındaki güçler de belli. Başaramadılar şimdi de ekonomi ile saldırıyorlar. Bu saldırılar 20-30 yıl önce olsa bizi perişan ederdi. Bugün 20 milyar doları bastılar salladılar ama bir şey olmadı. Demek ki üretiyoruz artık. 155 milyar dolar ihracat yapan ülkeyiz. Bizim ülkemiz için yeterli değil. Çünkü bir hedefimiz, hayalimiz var. Bu coğrafyada eğer huzurlu yaşayacaksak, güçlü olacaksak üretmek zorundayız. Hem de kaliteli üretmek zorundayız. Katma değeri yüksek üretim üretmek zorundayız."

        Kaynakların eğitim odaklı kullanılmasının eğitim sisteminde önemli mesafelerin kat edilmesini sağlayacağını ifade eden Vali Deniz, ülkenin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişimini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi, eğitime ayrılan kaynakları daha verimli ve etkin kullanabilmesi için temel dayanak noktasının eğitim sisteminin tüm süreçlerinin kaliteye dayalı hale getirilmesi olduğunu kaydetti.

        Türkiye'nin nitelikli insan ihtiyacı düşünüldüğünde mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak yapılacak çalışmaların büyük önem kazandığını aktaran Deniz, "Ticaretin ayakta kalmasının yegane şartı nitelikli insandır. Nitelikli insanı ve nitelikli ticareti geliştirmenin en önemli faktörü eğitimdir. Bu sebeple mesleki eğitime daha çok görev verilmelidir.” şeklinde konuştu.

        İki gün sürecek olan çalıştayın açılışına, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Çiğdem, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, merkez ve ilçe teşkilatı yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, öğretim görevlileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler