Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Terör örgütünün uluslararası hukukta meşruiyet kazanmasına, güçlenmesine ve böylece halkımızın canını daha fazla yakmasına, evlatlarımızı katletmesine karşıyız. Bu sebeple sonuna kadar ‘Hayır’ mücadelesini anlatarak veriyoruz. Sloganla değil, söverek değil, bağırarak değil." dedi.

        Feyzioğlu, Yalova Barosunun düzenlediği "Referandum ve Anayasa Değişikliği" konferansına katılmak üzere geldiği kentte, baroyu ziyaret etti. Buradaki basın toplantısında konuşan Feyzioğlu, referandum ve anayasa değişikliği paketinin içeriğini vatandaşa iyi bir şekilde anlatacaklarını söyledi. Anayasa değişikliğinin terör örgütünü meşru kılacağını ileri süren Feyzioğlu, şu görüşleri savundu:

        "Bir devletin demokratik olması için yargısının mutlaka yürütmesinden bağımsız olması, yasamasının da yürütmeyi belli ölçülerde denetleyebilir bir güce sahip kılınması şarttır. Demokratik olmayan devletlerin hali ise yargının ve yasamanın devlet başkanına ya da yürütmeye bağlılığı şeklinde açıklanır. Önümüzdeki anayasa değişikliği teklifi hain, kanlı, alçak, bölücü terör örgütü tarafından desteklenmektedir. Bu desteklenmenin sebebi, bölücü örgütün uluslararası hukukta sınıf atlayarak terör örgütü sınıfından özgürlük hareketi sınıfına yükselmesini sağlamak amaçlıdır. Söz konusu desteği bir algı operasyonuyla tersten vermek anlaşılan daha faydalı görülmüştür."

        Feyzioğlu, bölücü terör örgütünün 2010 referandumunda ülkeye vurduğu darbeyi, bu sefer 2017'de vurmaya hazırlandığını öne sürerek, "Söylenen nedir? 'Güçlü Türkiye için istiyoruz.' Ben de size şunu söylüyorum, güçlü Türkiye için demokrasi lazımdır. Güçlü Türkiye için yargısı devlet başkanından bağımsız, Meclisi, temsil gücüne sahip bir devlet başkanını denetleyebilir bir Türkiye lazım. Aksi, Türkiye’nin karşısında hain terör örgütünü uluslararası hukukta ve uluslararası camiada meşru hale getirmektedir. Biz terör örgütünün uluslararası hukukta meşruiyet kazanmasına, güçlenmesine ve böylece halkımızın canını daha fazla yakmasına evlatlarımızı katletmesine karşıyız. Bu sebeple sonuna kadar ‘Hayır’ mücadelesini anlatarak veriyoruz. Sloganla değil, söverek değil, bağırarak değil." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler