Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Tüm Kocaeli Roman Kültürünü Araştırma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğince yürütülen "Roman Kadınların İkinci Baharı Projesi" ile yaşlı bakımı eğitimi verilecek 50 kadının istihdam edilmesi amaçlanıyor.

        Dernek Başkanı Musa Şirin, İzmit'teki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, yaptıkları araştırmaya göre Kocaeli'de 65 yaş ve üzeri 102 bin kişi ve 18-24 yaşlarında 32 bin Roman kadını olduğunu söyledi.

        Gelişmiş ülkelerde üst seviyelerde olan yaşlı bakım eğitiminin, Türkiye'de henüz çok yaygın olmadığını dile getiren Şirin, bundan yola çıkarak Roman kadınlarına meslek edindirmek ve istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla "Roman Kadınların İkinci Baharı Projesi"ni hazırladıklarını kaydetti.

        Şirin, proje kapsamında 18-45 yaşlarındaki 50 Roman kadına yaşlı bakım eğitimi verileceğini belirterek, "Eğitimin ardından katılımcılara MEB onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı alanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının katkılarıyla huzurevi, hastaneler ve bakımevlerinde istihdam edilecekler." diye konuştu.

        Hazırladıkları projeyle Kocaeli'de yaşayan Roman kadınların istihdamının artırılmasına katkıda bulunacaklarını vurgulayan Şirin, "Projenin sonucunda Kocaeli'de ikamet eden 18-29 yaş aralığındaki genç Roman kadınların fırsat eşitliğinden yararlanması, ekonomik faaliyet çeşitliliğinin artması, sosyal ilişkiler geliştirmelerine fırsat yaratılmasını hedef çıktılar olarak belirledik." ifadelerini kullandı.

        Şirin, projenin, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen "Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı" kapsamındaki "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" ile finanse edileceğini aktararak, toplam 128 bin avroluk bütçe bulunduğunu bunun 6 bin 444 avroluk kısmının derneğin eş finansman katkısı olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler