Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş'ın talimatıyla ilçede sabit temizlik ekiplerine destek olarak giden mobil ekipler, 65 mahallede ihtiyaç duyulan noktalarda temizlik çalışması başlattı.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, rutin temizlik hizmetlerine ek olarak mobil ekipleri de sahada tutan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, özellikle cadde ve sokakların haricinde boş arsa, arazi, bahçe gibi alanlarda biriken atıkların temizlenmesi için genel temizlik çalışmalarına devam ediyor.

        Mobil temizlik ekipleri, belirlenen program çerçevesinde kentin tüm mahallelerinde ihtiyaca göre görev alıyor. Mahalleler başta olmak üzere ilçenin bütün bölgelerinde rutin temizlik programına destek veren ekipler, kendi tespitlerinin yanı sıra muhtar ve mahalle sakinlerinin taleplerini de değerlendiriyor.

        Bu çerçevede Çilek Mahallesi'nde temizlik çalışmasına başlayan mobil ekipler, her mahallede 3'er gün kalacak şekilde Özgürlük ve Çay mahallelerinde programını tamamladı. Daha sonra Karaduvar Mahallesi'ne geçen ekipler, buradaki genel temizliğin bitmesinin ardından 3 Ocak Mahallesi'ne geçecek. Mobil ekipler, oluşturulan takvime göre Akdeniz'in 65 mahallesinde de genel temizlik yapacak.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Aktaş, ortak yaşam alanlarının hijyen ve temizliğinin kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

        İlçede temizlik çalışmalarına son derece önem verdiklerinin bildiren Hamdi Bilge Aktaş, şunları kaydetti:

        "Temizlik hizmetlerimizde en küçük bir aksaklık ya da gecikmeye meydan vermemeye gayret ediyoruz. Bu bilinçle ekiplerimiz sahadaki çalışmalarında, ilçemizin temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olarak kalması için özveriyle görev yapıyorlar. Her mahallemizde, kendi sorumluluğumuzda bulunan ortak yaşam alanlarında rutin temizlik hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan vermeden çalışıyoruz. Ancak kimi zaman farklı sebeplerle bu sorumluluk alanlarının dışında da atık birikmeleri meydana gelebiliyor. Gerek vatandaşlarımızın sağlığı, gerekse kentin silüetinin korunması açısından, mobil temizlik ekiplerimiz ihtiyaç duyulan mahallelerde genel temizlik çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalar, ilçemizin tüm mahallelerinde ihtiyaca göre yıl boyunca devam edecek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler