Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Niçin biz Türkiye'yi karış karış geziyoruz? Niçin nefesimiz, gücümüz yettiğince, 24 saat 7 gün yettiğince Türkiye'yi kasaba kasaba geziyoruz, her gördüğümüz vatandaşımıza doğruyu anlatmaya çalışıyoruz? Niçin çünkü 16 Nisan'da önümüzde çok büyük bir sınav var." dedi.

        Feyzioğlu, Yalova Barosu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesince Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen "Referandum ve Anayasa Değişikliği" konferansında yaptığı konuşmada, sadece salonlarda olmadıklarını kahvelerde, teyzelerin annelerin evinde, sanayi sitesinde, köylerde, sokakta ve Türkiye'nin her yerinde olduklarını bildirdi.

        Referandum ve anayasa değişikliğine 'hayır' için her yerde bir mücadele verdiklerini vurgulayan Feyzioğlu, şöyle devam etti:

        "Bu mücadeleyi bize birileri menfaat sağladığı için yapmıyoruz. Tam aksine. Her türlü baskıya, sövgüye, hakarete, tehdide rağmen bir mücadelenin peşindeyiz. Niçin biz Türkiye'yi karış karış geziyoruz? Niçin nefesimiz, gücümüz yettiğince, 24 saat 7 gün yettiğince Türkiye'yi kasaba kasaba geziyoruz, her gördüğümüz vatandaşımıza doğruyu anlatmaya çalışıyoruz? Niçin çünkü 16 Nisan’da önümüzde çok büyük bir sınav var. Bu sınav bu referandum Allah'ın milletimizin önüne altın tepside getirdiği tarihi bir fırsat çünkü bu referandumda aziz Türk milleti geleceğine, ülkesinin bütünlüğüne, devletine, evlatlarına azim ve kararlılıkla sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha gösterecek. Hayır diyecek, hayır."

        Vatandaşların neden "hayır" diyeceğini salondakilere anlatan Feyzioğlu, şunları ifade etti:

        "Tapunun bir tek kişinin devrine 'hayır' diyecek. Gazi meclisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin üstüne bir demir yumruğun, bir balyozun vurulmasına 'hayır' diyecek. Türkiye'nin hakim ve savcılarının bir tek kişiye bağlanmasına 'hayır' diyecek. Meclisin bütçe yetkisini dahi fiilen bir tek kişiye verilmesine, meclisin milli serveti hazineyi tek bir kişiye bağlanmasına ‘hayır’ diyecek. Neye hayır diyecek? Türkiye'nin bölünmesini isteyen küresel güçlerin senaryolarına en yüksek sesle kararlılıkla 'hayır' diyecek ve bir hain proje çöpe atılacak. Bu projeyi bizim önümüze getirenlerin ben niye getirdiklerini bildiklerini dahi düşünmüyorum. Bu projenin destekçilerinin, Türkiye'deki bir takım destekçilerinin, imzacılarını 'başkanlık sistemi' adıyla dayatılan bir tek adam rejiminin ihtiras içindeki takipçilerinin niye bu projeyi dayattıklarını bildiklerini sanmıyorum ama bilen birileri var."

        Daha sonra eline izleyicinin birinden telefonunu alan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

        "Avuçlarının içerisinde bir cisim var. Sakladıkları bu cisme, 'Bu bir sürahi' diyorlar. Biz de diyoruz ki; bir aç da görelim, bir göster. Diyorlar ki, 'Sen teröristsin.' Hayır bir dakika, avucunun içinde ne var bir göster. Diyorlar ki 'sen hainsin'. 'Yahu bir dakika tamam. Avucunun içinde ne var bir göster Allah aşkına' diyoruz. Başlıyorlar 'sen güçlü Türkiye istemiyor musun?' demeye. Bir saniye. Hepinizden daha milliyiz. Hepiniz daha vatanseveriz. Hepinizde daha bu milleti bu memleketi daha çok seviyoruz. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetler'inin bel kemiğine balyoz indirilirken biz göğüs gerdik. Çünkü Silivri kapılarında biz bekledik. Çünkü Silivri zindanlarını biz millet olarak birlikte yıktık. Kimse bizim milliyetçiliğimizi, bizim vatan sevgimizi sorgulayamaz, kimsenin haddi değildir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler