Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, "Ulaştığımız taraflarımıza teşviklerimizi anlatıyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek çözüm yollarını birlikte bulmaya çalışıyoruz." dedi.

        Alpay, Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürlüğünde düzenlediği toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna duyurduğu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında kente geldiklerini söyledi.

        Çalışanlar ve iş verenlerle bir araya gelerek Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusundaki çalışmaları ve teşvikleri anlatacaklarını belirten Alpay, "İstihdama katkı sağlama hedefiyle kayıt dışı istihdamla mücadelemizde tarafların desteğini sağlayacağız, alacağız, isteyeceğiz. Bu seferberlik kapsamında bakanlık yöneticilerimiz ve bizler 6 haftadır 60 ilimizi ziyaret ettik, bu haftayla beraber 72 ilimizi tamamlamış olacağız." diye konuştu.

        81 ilde ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, işçi sendikalarının yöneticileri, iş adamları, sanayiciler, KOBİ kapsamındaki iş adamları, aktif iş gücü programlarından yararlanan iş yerleri ve çalışanlar, hibe kapsamında kendi işini kuran engelli çalışan ve vatandaşlar, işçiler, kadın çalışanlar, işsizler, engelli çalışanlar, üniversite öğrencileri, iade kapsamında tıbbi cihaz kullanan vatandaşlar ve emeklilere ulaşmayı hedeflediklerini bildiren Alpay, "Ulaştığımız taraflarımıza teşviklerimizi anlatıyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek çözüm yollarını birlikte bulmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

        Alpay, işçi ve işverenin yanında olacaklarını, hizmetlerle ilgili görüşleri ve önerileri alarak hizmet kalitesini artırmak için ihtiyaçları belirleyeceklerini kaydetti.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler