Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ihracat yapmak isteyen firmaları yurt dışı hedef pazarlar, müşteriler ve ülke mevzuatları hakkında bilgilendirerek sınırları aşmaya teşvik edeceklerini belirtti.

        Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, ihracat yapmayan KOBİ’leri ihracatçı hale getirmek için "Dış Ticarette İstihbarat" eğitimlerine başladıklarını bildirdi.

        Firmaları küresel ticaretin oyuncusu yapmak istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Sınır tanımayan firmalar arıyoruz. Bunun birinci aşaması firmalarımızı cesaretlendirmek. Hükümetimiz yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarımızı yurt dışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları hakkında dış ticaret bilgilendirmesiyle sınırları aşmaya teşvik edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        TOBB'un koordinasyonunda, oda ve borsaların bünyesinde verilecek hizmetle üyelerin dış ticaret konusundaki bilgi eksikliklerinin giderilmesini amaçladıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu bilgi kaynakları, küresel düzeyde pazarlar, hedef ülke pazarları, hedef rakipler ve müşteriler, ülke mevzuatları, dış ticaret işlemleri, yeni teknoloji ve uygulamalar alanlarındaki ticari bilgiler olacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Hisarcıklıoğlu, ayrıca dijital alanda üyelerin uluslararası arenada ticari iş birliğini geliştirmeye yönelik bir projelerinin daha olduğunu ve bu yıl içinde hizmete gireceğini ifade etti.

        Ülke ekonomisine istihdam ve döviz kazandırmak adına daha fazla KOBİ'yi ihracatçı yapmak istediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, küresel tedarik zincirinde Türkiye'nin güçlü ekonomik yapısıyla var olması için çabaladıklarını vurguladı.

        Hisarcıklıoğlu, küresel ticaret hacminin eskisi kadar canlı olmadığına dikkati çekerek, gelişmiş ülkelerin kendi ülke ekonomileri için korumacılık önlemlerini giderek artırdıklarına, KOBİ'lerin, bu koşullarda dünyaya mal ve hizmet satabilmesinin giderek güçleştiğine işaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler