Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilen 2 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yollandı.

        Yardım malzemelerinin gönderilmesi dolayısıyla Abdulkadir Güllüoğlu Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen törende konuşan YURTKUR Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için 2 tır dolusu yardım malzemesi topladıklarını söyledi.

        Çanakkale Savaşı'nda en çok Haleplilerin şehit olduğunu belirten Kölemen, "Bize en çok destek olan bu mağdur ve mazlum insanları yalnız bırakamazdık. Öğrencilerimiz, personellerimiz ve idarecilerimizle el birliği yaparak yardım topladık." dedi.

        Yardımları AFAD İl Müdürlüğüne teslim edeceklerini aktaran Kölemen, şu değerlendirmede bulundu:

        "Halepli kardeşlerimize yardımcı olmak niyetiyle gıda ağırlıklı olmak üzere 2 tır dolusu malzeme toplamış durumdayız. Bundan önce de oradaki askerlerimizin ve mazlum halkın ihtiyacını karşılamak üzere 7 tır yatak gönderdik. Bugün gönderdiklerimizle 9 tır dolusu yardım malzemesi göndermiş olacağız. Bunların dışında İslahiye'deki kampta yaşayan Suriyeli kardeşlerimize de ikinci el kıyafetler topladık. Bunların hepsi kredi yurtlar kurumundaki öğrencilerimiz ve personelimizin katkılarıyla oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

        AFAD Gaziantep İl Müdürü Sinan Atakan da yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük bir titizlikle yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler