Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan Dursun Emin Algör, yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından sağlık ekiplerince paletli kar ambulansıyla hastaneye ulaştırıldı.

        Pazar ilçesine bağlı Akbucak köyünde yaşayan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulunan 70 yaşındaki Algör fenalaştı. Algör'ün yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.

        İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için paletli kar ambulansı ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) görevlendirdi.

        Köy merkezine kadar Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne ait arazi tipi araçla ulaşan ekipler, Algör'ün evine kadar olan yaklaşık 25 kilometrelik yolu ise paletli kar ambulansı ile aştı.

        Evin önündeki kar birikintisini ambulansın kepçesi yardımıyla temizleyen ekipler, Algör'e ulaştı. UMKE ekipleri tarafından evde ilk müdahale yapılan Algör, köylülerin ve sağlık ekiplerinin yardımıyla paletli kar ambulansına taşındı.

        Ekipler, yaklaşık 8 saat süren mücadelenin ardından Algör'ü ilçe merkezinde bekletilen ambulansa ulaştırdı. Kaçkar Devlet Hastanesine sevk edilen Algör, tedavi altına alındı.

        Köy muhtarı Kadir Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın ciddi nefes darlığı çekmesi nedeniyle ambulans talep ettiklerini söyledi.

        İl Özel İdaresi ekiplerinin yol açmasını bekleyecek zamanları olmadığını belirten Kocaman, "Sağlık ekipleri, paletli kar ambulansı yardımıyla adeta zamanla yarışarak hastamıza ulaştı. Vatandaşlarımıza bu hizmeti sunan devletimizden Allah razı olsun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler