Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli İhracatçılar Birliğinin (DENİB) yenilikçi ürünleri teşvik etmek amacıyla bu yıl 5'incisini düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda finale kalan tasarımcıların eserleri, ünlü mankenlerin yer aldığı defilede sergilendi.

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, "Tech Anatolia" ana temasıyla kentte bir otelde yapılan etkinliğin final gecesinde yaptığı konuşmada, tasarım anlamında gerçekleştirilen yatırımlar arttıkça hem birliğin hem de bünyesindeki ihracatçı firmaların kazanacağını bildirdi.

        Global dünyada lider markalar çıkarmanın en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Çıkrıkçıoğlu, şunları söyledi:

        "Hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlerken Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşma üzerine odaklanmamız oldukça önemli. Tasarım yarışmaları ise bu alanda olmazsa olmaz. Bizim her zaman gurur duyduğumuz insan kaynağımız var. Ülkemizin genç beyinleri büyük bir tasarım potansiyelini barındırıyor. Biz de bu potansiyeli hayata geçirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Böylelikle genç tasarımcılarımız kazanıyor, sektörler kazanıyor. Sonuçta Türkiye kazanıyor."

        Türkiye'nin markalaşma ve tasarım ile dünya trendlerini belirleyen ülkeler arasında yer almaya başladığına dikkati çeken Çıkrıkçıoğlu, Denizli'nin 7,9 milyar dolarlık tekstil ihracatı ile Türkiye'de 7'nci olduğunu, giyim alanında ise bu ilden yüzde 21'lik artışla 17 milyar dolarlık dış satım yapıldığını dile getirdi.

        TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de bu etkinliğin 5'inci kez düzenlenmesinin geleneksel hale geldiğinin göstergesi olduğuna işaret etti.

        Her yıl çıtayı biraz daha yukarıya taşıdıklarını anlatan Kocasert, "Umarım şehrimize, ülkemize, ihracatımıza, sektörümüze katkıda bulunma adına faydalı olur." dedi.

        Daha sonra, finale katan tasarımlar Irmak Atuk, Cem Belevi ve Şebnem Schaefer'in de aralarında bulunduğu mankenler tarafından defilede tanıtıldı.

        - Dereceye giren tasarımlar

        Yarışmada finale kalan 10 tasarımcının eserleri, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Kemal Can, İsa Dal, Erol Albayrak, Ümit Temurçin, Tanju Babacan, Niyazi Erdoğan, Özlem Kaya, Barış Çakmakçı ve Pakize Sükan'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

        Değerlendirme sonucu "Münhani" adlı tasarımıyla Necla Candan Tulğa birinci, "Spirit of Anatolia" ile Emre Pakel ikinci, "Hodan'-" ile Ayfer Öztürk üçüncü oldu. Hatice Kübra Çiçek ise "Giz" tasarımıyla jüri özel ödülüne layık görüldü.

        Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin lira, üçüncüye 5 bin lira, jüri özel ödülü sahibine de 3 bin lira ödül verildi.

        Etkinliğe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve diğer davetliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler