Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA ( AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Ülke, hükümet ve devlet olarak terör nereden gelirse gelsin, mücadelemize sonuna kadar daha da artırarak devam edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan gelen bu terör örgütlerini Allah'ın izniyle alt edeceğiz." dedi.

        Ağbal, Adana Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mahmut Demirtaş'la bir süre görüştü.

        Daha sonra AK Parti Adana İl Başkanlığına giden Ağbal, burada yaptığı konuşmada, dün gece Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde "alçak" bir terör saldırısı meydana geldiğini söyledi.

        Ağbal, PKK terör örgütü tarafından sivillere yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Burada en son aldığım bilgiye göre 2 vatandaşımız şehit oldu, 15 vatandaşımız da yaralı. Öncelikle şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun, milletimize geçmiş olsun. Ülke, hükümet ve devlet olarak terör nereden gelirse gelsin, mücadelemize sonuna kadar daha da arttırarak devam edeceğiz. İçeriden ve dışarıdan gelen bu terör örgütlerini Allah'ın izniyle alt edeceğiz. Burada milletimizin terörle mücadeleye karşı vermiş olduğu destek, dua hepimiz için son derece önemli. Özellikle içinde bulunduğumuz süreçte, terör örgütleri bu süreci çok farklı noktalara taşımak amacıyla da bu tür eylemleri yapıyorlar, yapmak isteyeceklerdir. Biz, millet olarak birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, huzurumuza sahip çıktığımız sürece, ki sahip de çıkıyoruz, bunların hiçbirisinin faydası olmayacak. İnşallah içinde bulunduğumuz süreci, huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde geçireceğiz."

        - Anayasa referandumu

        Referandum sürecinde teşkilat olarak güzel çalışmalar yapacaklarını belirten Ağbal, "Milletimizin 16 Nisan'da, gönlünü açacak ve Türkiye'yi daha ileriye taşıyacak bu referandumdan da çok güzel neticeler elde edeceğiz." diye konuştu.

        Bakan Ağbal, önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Türkiye için gerçekten siyasi tarihimizde adeta bir kırılma, bir eşik niteliğinde referanduma gidiyoruz. Türkiye'nin önü açılsın, Türkiye büyüsün ve kalkınsın istiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz için yarınlar, gelecekler istiyoruz. Adana büyüsün ve gelişsin istiyoruz. Bu yüzden 16 Nisan referandumu hepimizi, ülke ve millet olarak ileriye taşıyacak önemli bir oylama. Bu değişiklikten sonra Adana'nın da Mersin'in de Ankara'nın da önü açılacak. Ülke olarak inşallah daha güzel bir gelecek hepimizi bekliyor. Teşkilat olarak üzerimize düşen temel vazife, hükümet olarak meclisimizin de kabul ettiği referanduma giden süreçte kapı kapı, sokak sokak dolaşacağız. Vatandaşımıza bu anayasa değişikliğinin ne manaya geldiğini, ülke için ne kadar önemli olduğunu anlatacağız. Bunu da en iyi şekilde anlatacağımıza inanıyorum."

        Vatandaşın önüne sandık konulduğunda bu milletin hiçbir zaman "hayır" demediğini dile getiren Ağbal, "Millet hep 'evet' dedi. İnşallah 16 Nisan'da güçlü bir 'evet'i sandıklardan hep beraber çıkartacağız. Bizim defterimizde 16 Nisan'a kadar 'hayır' yok. Bütün cümlelerimizin başı da sonu da ortası da 'evet' olacak." ifadesini kullandı.

        Ziyarette AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı ve AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler