Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Haleplilere yardım kapsamında Safranbolu'da Yağmur Yardımlaşma Derneği Safranbolu Şube Başkanı ve Hayır Çarşısı Koordinatörü Zehra Söylemez, veresiye aldığı yardımlarla 2 ayda 8 yardım tırının bölgeye gönderilmesini sağladı.

        Söylemez, Halepliler için hazırlanan yardım tırının gönderilmesi töreninde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yağmur Yardımlaşma Derneğinin "Bir Umudum Sende" kampanyasıyla çalışmalara başladığını söyledi.

        Her hafta Haleplilere bir yardım tırı göndermeyi hedeflediklerini ifade eden Söylemez, 2 ayda 8 tır yardımı yolladıklarını belirtti.

        Söylemez, 160 bin lira değerinde yardım ulaştırdıklarını, 60 bin liraya yakın borçları olduğunu vurgulayarak, "Katkı sağlayan bütün halkımızdan Allah razı olsun. Bugüne kadar 105 ton un, 3 bin battaniye, 30 ton patates, 50 bin liralık bebek bisküvisi, bezi ve maması, bin ton reçel, 2 ton pekmez ve 2 bin koli kıyafet gönderdik." diye konuştu.

        Bölgedeki yardımları dağıtan kişilerle görüşmeler neticesinde oradaki ihtiyaçların kendilerine bildirildiğini, ona göre hazırlık yaptıklarını aktaran Söylemez, en çok gıdaya gereksinim bulunduğunu, patates ve helvaya ağırlık verdiklerini dile getirdi.

        Halepliler için gönderilen 8 tırı ilk önce veresiye aldıkları yardım malzemeleriyle doldurduklarını anlatan Söylemez, daha sonra bu borçları ödediklerini kaydetti.

        - "Hepsini veresiye aldım"

        Hayırseverlerin yardımları banka hesap numaralarına yatırdığını, evden çıkma imkanı olmayanlara kendilerinin gittiğini belirten Söylemez, şöyle devam etti:

        "Verilen paralar çok yüksek değil ama onların o candan verdikleri paraların bereketiyle bugüne kadar bu tırlarımızı doldurup ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için uğraşıyoruz. Hayırseverlerin duyarlılığı neticesinde bu tırlara malzeme alabiliyoruz. Bu tır da şu anda 10 ton patates var, kilosunu 50 kuruştan aldım. Yine bir ton helva var, kilosunu 8,5 liradan aldım ama hepsini veresiye aldım. Diyorum ki, 'Allah ile alışveriş yapmanın en güzel yolu bu hayır tırlarına yapacağınız katkı.' Bu tırda 22 bin 500 liralık yardım malzemesi var, 3-5 gün içerisinde bunu kapatacağımıza inanıyorum hayırseverlerin sayesinde. Önce Rabbimize güveniyoruz sonra iyi insanlara, iyilikle yarışanlara."

        Yapılan duanın ardından Halepliler için hazırlanan yardım tırı yola çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler